4 redenen waarom hot sauce op tafel hoort bij het kerstdiner

hot sauce bij het kerstdiner

Bij een klassiek kerstdiner zul je niet snel aan hot sauce op tafel denken, maar als je het ons vraagt zou dat vanaf dit jaar een kerstdiner essential moeten worden. We geven vier redenen waarom dit het jaar wordt waarop hot sauce zijn/haar debuut moet maken op de eettafel tijdens kerst.

Nóg lekkerder eten

Reden nummer één is de meest voor de hand liggende, maar het moet toch even genoemd worden: hot sauce maakt je eten nóg lekkerder. Er wordt wel eens gedacht dat je hete saus de smaak van het eten juist zou camoufleren doordat het té heet is, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Sowieso is er voor elk gerecht een passende hot sauce te vinden die de smaken nog verder versterkt, maar ook qua hitte is er heel veel mogelijk. Is jouw familie niet bepaald gewend pittig te eten? Dan zijn er genoeg milde opties, maar ben ook niet bang om ze het vuur aan de schenen te leggen. Letterlijk. En dat brengt ons bij reden 2.

Hot sauce vermaakt & verbindt

We kijken al jaren naar Hot Ones en we hebben duizenden verschillende reacties op hot sauces gezien, maar iemand aardig in de fik zien staan door hete saus blijft prachtig. Het zal overigens niet alleen voor lachende gezichten zorgen, want de burn trotseren is ook iets wat verbindt. Jullie band zal sterker zijn dan ooit als jullie samen die ene saus overleefd hebben.

Gespreksstof

Hoe je het ook went of keert: tijdens het kerstdiner wil nog wel eens een (iets te lange) stilte vallen. Dan kun je het wel weer hebben over het feit dat er wéér geen witte kerst is, maar je kunt het ook over een veel pittiger onderwerp hebben: die hot sauce op tafel. Dat zal voor een groot deel van de gasten zeer waarschijnlijk een volledig onbekend fenomeen zijn, dus het wordt hoog tijd om ze bij te praten over de wondere wereld van hot sauce.

Omdat het gezond is

Last but not least: pittig eten is gezond. Een langer leven, minder ziekten, gewichtsverlies, minder stress, het zijn allemaal positieve effecten die pittig eten, en dus ook hot sauce, heeft. Hier vind je 7 gezondheidsvoordelen. Door je naasten hiervan op de hoogte te stellen kunnen ze hot sauce mooi inzetten om hun goede voornemens dit jaar wél te gaan waarmaken. Op naar een heter én gezonder jaar!

Zoek je trouwens nog een cadeautje voor Kerst? Met hot sauce (of iets anders pittigs en lekkers) zit je altijd goed. Check daarom hier de leukste pittige cadeautjes voor Kerst en scoor nog vlug de leukste hete verrassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify