7 redenen om meer spicy food (en dus hot sauce & pepers) te eten

7 redenen om meer spicy food (en dus hot sauce & pepers) te eten
14 augustus 2019 Stan - Heatsupply

Waarschijnlijk is het helemaal niet nodig om jou nog extra redenen te geven om hot sauce te eten, want het is simpelweg geweldig lekker spul. Toch is de smaak, en natuurlijk die heerlijke burn, niet de enige reden om naar de hot sauce of hete peper te grijpen. Het heeft namelijk ook heel veel gezondheidsvoordelen. Dit zijn er zeven.

Langer leven

De New York Times schreef in 2015 over een studie die bewees dat pittig eten wordt gelinkt aan langer leven. Onderzoekers van het Amerikaanse Harvard analyseerden een Chinese studie waarin maar liefst 485.000 Chinezen voor zeven jaar werden gevolgd. Mensen die chilipepers (en andere kruiden) gebruikten om hun eten op smaak te brengen hadden 10% minder kans op overlijden. Bij mensen die maar liefst 6 a 7 keer peer week pittig aten was dat percentage zelfs 14%. Het verband tussen pittig eten en langer leven is zelfs sterker dan tussen alcohol en veroudering en wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt door het stofje capsaïcine dat in pepers flink aanwezig is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dit is toch geniaal? 🤣😎 Een klant stuurde ons deze foto om te laten zien wat voor DARE DEVIL van een oma hij heeft. Oma Annemarie is DA BOMB!

Een bericht gedeeld door Heatsupply (@heatsupply.nl) op

Minder ziekten

Harvard-onderzoekers die de Chinese studie analyseerden kwamen er ook achter dat pittig eten de volgende gezondheidsvoordelen heeft:

  • minder kans op kanker
  • minder kans op hart- en vaatziekten door cholestoralverlagend karakter
  • minder kans op aandoeningen aan de luchtwegen

Vooral tegen tumoren zou capsaïcine goed werken. Onderzoekers zagen bij muizen dat de capsaïcine ongeveer 80% van de kankercellen in muizen vernietigde en de tumoren tot één vijfde van de grootte verkleinde.

Remt ontstekingen

Het stofje capsaïcine, dat pepers zo ontzettend gezond maakt, remt ontstekingen af en bestrijdt ze zelfs.

Helpt tegen hoofdpijn

Het wonderstofje capsaïcine werkt pijnstillend. Zeker in combinatie met cafeïne is een wapen dat wordt ingezet tegen hoofdpijn en opkomende migraine.

Gewichtsverlies

Volgens onderzoek helpt capsaïcine je lichaam meer calorieën te verbranden, het metabolisme wordt verhoogd met 5% en het verbranden van vet kan zelfs met 16% toenemen. Dit komt door het thermogeen effect wat je metabolisme in vet-verbrandende modus zet.

via GIPHY

Verlaagt bloeddruk

In pepers zit vitamine A en C die je bloedvaten versterken. De capsaïcine zorgt ervoor dat je bloed makkelijker door je lichaam stroomt. Die twee gecombineerd creëren gezonde hart- en bloedvaten én een stabiele bloeddruk. Bij een verkeerd cholesterolgehalte kan de peper/capsaïcine ook nog eens heel goed helpen.

Vermindert stress

Serotine is een feel good hormoon dat wordt aangewakkerd door pittig eten. Zit je in een dip? Huppakee, een peper in de reet. Uhm, mond. Of gewoon een goede dosis hot sauce natuurlijk.

Nu is er natuurlijk nog maar één ding om te doen: in ons gigantische assortiment hot sauce duiken óf misschien wat gedroogde pepers checken.

Comments (0)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*