Dit zijn de beste hot sauces voor bij een BBQ
Het barbecueseizoen is in volle gang en bij een goede barbecue hoort natuurlijk een mooie selectie hete sauzen. Maar welke hete sauzen passen nou het beste bij verschillende barbecuegerechten? Op deze pagina geven we je per categorie een paar hot sauce tips. Ook leggen we in het kort uit waarom deze sauzen daar zo goed bij passen. Als bonus sluiten we ook nog eens af met een paar heerlijke cocktails.
Kip
Bij kip mag je gerust denken aan de wat zoetere en fruitigere hot sauces. Zeker als het zonnetje lekker schijnt tijdens een barbecue dan mag de saus een tropisch tintje hebben. Denk hierbij aan zoete sauzen met tropisch fruit zoals ananas, mango & papaya. Goede voorbeelden van zoete, fruitige hot sauces zijn de Heartbeat Pineapple Habanero en de Dirty Dick’s Tropical pepper sauce. Nog een hele goede tip: Jerk Chicken en daarvoor is T-Rex Champagne Superjerk BBQ Hot Sauce ronduit perfect.
Bief
Rood vlees zoals biefstuk kan al lekker zijn zonder saus, maar je tilt het echt naar een hoger niveau met een rijke en complexe saus die de smaak perfect aanvult. Dat kan door een overheerlijke combo van paprika & habanero of bijvoorbeeld met een hot sauce op basis van champignon. Queen Majesty’s Red Habanero & Black coffee is top voor bief en qua champignon-hot sauces is Torchbearer Mushroom Mayhem één van de betere én hetere.
Varkensvlees
Bij varkensvlees denken wij vooral aan rokerige sauzen (met een zoet tintje). Zulke sauzen horen sowieso bij de ultieme barbecue-ervaring. Je komt dan al snel uit bij sauzen op basis van Chipotle pepers of sauzen met geroosterde ingrediënten. Twee ultieme BBQ hot sauces voor ons zijn de Raijmakers Heetmakers Heat Enhancer en natuurlijk onze eigen La Barbacoa hot sauce.
Vis
De meeste vissoorten zijn het lekkerste met een wat friszure saus waarbij een citrusvrucht een belangrijke rol speelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan limoen of citroen. Ook Caribische smaken zijn vaak top te combineren met je visje van de barbecue. Daarin mag ook best wat mosterd zitten (vooral bij zalm). Onze favoriete sauzen voor gegrilde vis zijn de Raijmakers Heetmakers Immune Booster en SWET Lemon Hard.
Groenten
Natuurlijk is er voor de groenten ook een passende hot sauce te krijgen. Wij kiezen dan wel vaak voor een wat mildere saus met veel kruiden die de groenten net dat beetje extra’s geven. Knoflook is ook altijd een goede toevoeging en in combinatie met zomerse salades zoeken we vaak naar een frisse hot sauce. Voor salades is de Queen Majesty Jalapeño, Tequila & Lime een mooie saus en als je op zoek bent naar veel knoflook zouden wij voor de Melinda’s Garlic hot sauce gaan.
Cocktails
Bij een lekkere barbecue mag ook wel wat gedronken worden, toch? Niet alleen omdat het daar iets gezelliger van kan worden, maar ook omdat het lekker verfrissend is. Een cocktail is dan een uitstekende keuze en hot sauce kan daar verrassend goed mee gecombineerd worden. Maak van een Michelada een Peachelada met de Roze Tranen hot sauce van Yous & Yay x Heatsupply of spice up een Bloody Mary met Bloody Josef hot sauce.
Deze cocktails en nog veel meer verrassende & lekkere recepten staan in ons boek HOT SAUCE – De hete sauzenbijbel met 40 pittige recepten. Het officiële Heatsupply kookboek is nu te bestellen! Hier vind je trouwens een hele pagina vol met onze favoriete BBQ hot sauces.
Geef een reactie