Dit zijn de beste hot sauces voor bij een BBQ

de beste hete sauzen bij de bbq

Het barbecueseizoen is in volle gang en bij een goede barbecue hoort natuurlijk een mooie selectie hete sauzen. Maar welke hete sauzen passen nou het beste bij verschillende barbecuegerechten? Op deze pagina geven we je per categorie een paar hot sauce tips. Ook leggen we in het kort uit waarom deze sauzen daar zo goed bij passen.

Kip

Bij kip mag je gerust denken aan de wat zoetere en fruitigere hot sauces. Zeker als het zonnetje lekker schijnt tijdens een barbecue dan mag de saus een tropisch tintje hebben. Denk hierbij aan zoete sauzen met tropisch fruit zoals ananas, mango & papaya. Goede voorbeelden van zoete, fruitige hot sauces zijn de Heartbeat Pineapple Habanero en de Dirty Dick’s Tropical pepper sauce.

heartbeat pineapple hot sauce

 

Bief

Rood vlees zoals biefstuk kan al lekker zijn zonder saus, maar je tilt het echt naar een hoger niveau met een rijke en complexe saus die de smaak perfect aanvult. Dat kan door een overheerlijke combo van paprika & habanero of een hot sauce met blauwe bessen of zelfs bier.  Queen Majesty’s Red Habanero & Black coffee is top voor bief of je kiest toch één van onze blueberry hot sauces.

Varkensvlees

Bij varkensvlees denken wij vooral aan rokerige sauzen (met een zoet tintje). Zulke sauzen horen sowieso bij de ultieme barbecue-ervaring. Je komt dan al snel uit bij sauzen op basis van Chipotle pepers of sauzen met geroosterde ingrediënten. Twee ultieme BBQ hot sauces voor ons zijn de Raijmakers Heetmakers Heat Enhancer en Dawson’s Big Smoke Chipotle.

Dawson's Big Smoke hot sauce chipotle hot sauce

Vis

De meeste vissoorten zijn het lekkerste met een wat friszure saus waarbij een citrusvrucht een belangrijke rol speelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan limoen of citroen. Ook Caribische smaken zijn vaak top te combineren met je visje van de barbecue. Daarin mag ook best wat mosterd zitten (vooral bij zalm). Onze favoriete sauzen voor gegrilde vis zijn de Raijmakers Heetmakers Immune Booster en SWET Lemon Hard.

SWET Lemon Hard hot sauce met citroen en habanero

Groenten

Natuurlijk is er voor de groenten ook een passende hot sauce te krijgen. Wij kiezen dan wel vaak voor een wat mildere saus met veel kruiden die de groenten net dat beetje extra’s geven. Knoflook is ook altijd een goede toevoeging en in combinatie met zomerse salades zoeken we vaak naar een frisse hot sauce. Voor salades is de Queen Majesty Jalapeño, Tequila & Lime een mooie saus en als je op zoek bent naar veel knoflook zouden wij voor de Melinda’s Garlic hot sauce gaan.

melinda's garlic hot sauce knoflook hete saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify