Dit zijn de beste hot sauces voor beginners

beste hot sauces voor beginners

Wij kunnen dan wel doorgewinterde hot sauce vreters zijn, maar we willen juist ook mensen kennis laten maken met hot sauce die er nog helemaal niet bekend mee zijn. Zelfs mensen die “niet tegen pittig kunnen” willen wij overhalen om het toch eens te proberen, want we zijn ervan overtuigd dat we een hot sauce voor iedereen hebben. Uiteraard moeten de beginners onder ons niet meteen het diepe in springen en Da Bomb Beyond Insanity proberen, want dan ben je na één keer meteen klaar met hete sauzen. Maar waar kun je dan het beste mee beginnen? Die vraag gaan we beantwoorden.

Hitte level

Het spreekt voor zich dat beginners in de hot sauce wereld het beste bij de categorie ‘mild’ kunnen starten. Tenminste, als je ook nog niet vaak pittig eet. Bij ons zijn hot sauces die onder de categorie ‘mild‘ passen echt amper pittig. Een beetje van het niveau sambal uit de supermarkt, of misschien zelfs minder pittig. Er zitten wel degelijk pepers in, want anders is het geen hot sauce, maar bij deze sauzen draait het echt vooral om de smaak. Natuurlijk zullen de échte beginners wel wat voelen in de mond, maar dit moet ook voor hun te hebben zijn.

Mocht je wel al wat ervaring hebben met pittig, dan kun je ook wel beginnen bij de categorie ‘medium heet‘. Bijvoorbeeld als je wel al bij heel veel gerechten sambal eet of tijdens het koken regelmatig met pepers werkt. Dit is tegelijkertijd ook de categorie met de meeste hot sauces uit ons assortiment, dus de keuze is reuze!

Smaken voor beginners

Dit is natuurlijk een persoonlijk dingetje en wij kunnen niet voorspellen wat alle beginners lekker vinden. Toch denken we wel enig nuttig advies te kunnen geven. De Mexicaanse keuken is een goede introductie tot pittig eten wat ons betreft en het is ook een keuken die in Nederland aardig populair is. Hot sauces die hier heel goed bij passen zijn ‘verde’ hot sauces, oftewel groene hot sauces. Die kleur heeft het voornamelijk door het gebruik van (groene) Jalapeño’s, maar ook de andere typische ingrediënten in deze sauzen dragen hieraan bij. Nog een bijkomend voordeel voor de beginners onder ons: dit zijn vaak milde tot medium hete hot sauces en daarom een veilig, maar vooral heerlijk begin van je spicy reis. Denk hierbij aan sauzen zoals Torchbearer Jalapeno Cilantro hot sauceHeartbeat Jalapeno of Raijmakers Heetmakers Jalapeno, Gin & Lime.

Chipotle is een peper die het ook vaak goed doet bij beginners. Ten eerste omdat je die smaak al vaker terugziet in bijvoorbeeld supermarkt-producten, maar ook omdat deze sauzen meestal mild tot medium heet zijn en gecombineerd worden met zoete ingrediënten. Allemaal redenen waarom sauzen met deze peper het goed doen. Een aantal van onze favorieten zijn Raijmakers Heetmakers Chipotle & WhiskeyMelinda’s Chipotle (erg goede prijs/kwaliteit verhouding) en Dirty Dick’s No Name Chipotle.

Een ander “type” hot sauce dat we aanraden is een allround hot sauce, die zoals je al zou verwachten op zo’n beetje alles te gooien is. Deze zijn wellicht wat moeilijk te herkennen, maar een aantal goede voorbeelden zijn de volgende: Marie Sharp’s Mild Habanero en de verschillende varianten van Hot Ones The Classic. Een andere goede allrounder die een klein stapje omhoog is qua pit, is de Raijmakers Heetmakers Habanero & Zoete Aardappel hot sauce. Ook onze eigen The O.G. Hot Sauce is een goede. Niet alleen omdat ‘ie de eerste prijs won voor beste hot sauce bij Dutch Chili Fest 2023, maar vooral omdat het een goede introductie is tot de klassieke hot sauces met een Mexicaans randje.

Natuurlijk hebben we ook gewoon een samengesteld pakket, zodat je als beginner niet de hele website door hoeft te spitten voor geschikte sausjes. Dit is ons Hot Sauce Starter Pack, met drie hot sauces en die kun je al voor €18,95 bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify