Dit zijn de beste hot sauces van Nederlandse bodem

beste nederlandse hot sauces

Als wij aan de Nederlandse keuken denken dan denken wij al snel aan stamppot of een bordje met aardappelen, (doorgekookte) groenten en vlees. Een beetje flauw van smaak door het gebrek aan kruiden en al helemaal niet pittig. Niet echt onze favoriete keuken, maar ondanks dat we niet bekend staan om ons pittige eten zijn we wel heel goed in het maken van hete sauzen. Daarom verdienen de Nederlandse hot sauces absoluut hun plekje in de schijnwerpers en volgens ons zijn dit de beste.

Raijmakers Heetmakers

Met vier uiteenlopende smaken en de unieke verpakkingen is Raijmakers Heetmakers uit het zuid-oosten van Brabant snel tot één van de favoriete merken in onze shop uitgegroeid. Vooral de Heat Enhancer (Chipotle, Habanero & Whiskey) is erg populair en is deze saus de best beoordeelde hot sauce in ons assortiment. Maar ook de friszure Immune Booster, allround Tranquilizer en super hete Brain Buzzer doen het goed bij de hot sauce fans.

nederlandse hot sauces raijmakers heetmakers

White Whale Sauces

Straight out of Eindhoven komt het merk White Whale Sauces met heerlijke smaken en leuke namen. Wat dacht je van Limonhello met citroen & Madame Jeanette pepers, Chipolacha met Chipotle pepers & chipolata kruiden of Teqiwi met tequila & kiwi? Pas hebben ze ook een samenwerking met bierbrouwerij 100 Watt uitgebracht op basis van een prijswinnende quadrupel. Gedurfde combinaties en topkwaliteit.

Nondedju Hete Saus

Een hattrick voor Brabant, want Nondedju Hete Saus is afkomstig uit Breda. Jeroen, de eigenaar, begon op de straten van Breda met het verkopen van worst (Dokter Worst) en ging daar op een gegeven moment hete saus bij verkopen. Die werd zo goed ontvangen dat hij het merk Nondedju hete saus startte en vanaf dag 1 is dit merk onderdeel van Heatsupply. Inmiddels heeft het merk 5 verschillende smaken, maar de original is toch nog wel onze favoriet!

El Jefe Primo Salsa

Van Brabant naar de hoofdstad, want natuurlijk is Amsterdam ook vertegenwoordigd in het lijstje beste Nederlandse hot sauces. De herkenbare flesjes met Mexicaanse branding zijn al jaren een begrip in de Nederlandse hot sauce wereld. En terecht, want ondanks de betaalbare prijzen zijn de sauzen van topkwaliteit. Onze favoriet is de 7 Pot Brain Strain, maar check zeker ook even de andere smaken!

Chiloreo

Van dit merk uit Den Haag hebben we momenteel maar één hot sauce in ons assortiment, maar die vonden we zo lekker dat we ‘m in onze Heatsupply abonnement box hebben gehad. Op kersenhout gerookte abrikozen worden gecombineerd met Chipotle Morita pepers en gegrilde wortel & knoflook. Klinkt al heerlijk toch? We sluiten dan ook niet uit dat er binnenkort meer van dit merk toegevoegd gaat worden.

The O.G. hot sauce by Heatsupply

Tot slot willen we natuurlijk ook onze eigen hete saus benoemen: The O.G. hot sauce. Het is onze versie van een ‘original hot sauce’ en het is een veelzijdige smaakbom geworden. Lekker veel rode Jalapeño’s en Habanero’s, gefrituurde ui, komijn, knoflook en zwarte peper maken het een toegankelijke saus voor  beginners tot de echte OG’s. Deze saus zal binnenkort een nietje in je koelkast zijn.

Proefpakket Nederlandse hot sauces

Dat zijn er nogal wat, toch? Bijna te veel om een keuze te kunnen maken en daarom helpen we je graag een handje. We hebben namelijk het hot sauce proefpakket – van Nederlandse bodem samengesteld met 5 Nederlandse toppers. Gevarieerd in smaak én pit. De perfecte manier om kennis te maken met de beste Nederlandse hot sauces.

nederlandse hot sauces proefpakket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify