Moeite met slapen tijdens hete nachten? Eet hete saus

hete saus eten

We hebben dit jaar al behoorlijk wat warme dagen gehad en ook aankomende week worden er weer temperaturen bereikt die richting niveautje gekkenwerk gaan. Overdag betekent dat veel smeren of juist de schaduw opzoeken, maar ‘s avonds wordt het vaak nog lastiger. Als de temperatuur dan amper onder de 20 graden daalt is het vaak moeilijk om in slaap te vallen. Er lijkt echter een nogal verrassende oplossing te zijn die ook nog eens heerlijk is: pittig eten.

Hete saus vs. hete nachten

In gesprek met NU.nl geeft slaapexpert Winni Hofman van Somnio een aantal tips om de hete nachten te bestrijden, zodat je toch nog je gewenste slaap pakt. “Een pittige curry als avondmaaltijd klinkt misschien wat raar, maar in veel tropische landen is dat heel normaal. Door pittig eten ga je zweten, en daardoor koelt je lichaam af.” Zorg er dus voor dat je avondeten lekker (en) pittig is, door er bijvoorbeeld wat hete saus overheen te gooien of het te gebruiken bij het koken.

Velen denken waarschijnlijk dat een koude voorbereiding op je nachtrust juist goed is bij warme nachten, maar dat wordt niet aangeraden. “Juist een warme douche voor het slapen zorgt voor afkoeling. Hoewel een koele douche in eerste instantie lekker voelt, stimuleert het koude water de doorbloeding, waardoor je het na het douchen juist warm krijgt. Warm douchen opent daarentegen je poriën en de warmte kan daarna uit je lichaam ontsnappen,” meldt Hofman.

Zet je mond en lichaam dus effe in de fik voordat je in bed gaat liggen tijdens een warme avond/nacht. Alweer een (gezondheids)voordeel van pittig eten. Hier kun je 7 andere redenen lezen om meer en/of vaker pittig te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify