Dit zijn de 5 beste ‘hot sauce gerechten’ die je zelf eenvoudig namaakt

foto van een kapsalon recept

Dat hot sauce veel meer is dan alleen hitte weten jij en ik als het goed is al lang. Wij durven zelfs te stellen dat hot sauce de meest veelzijdige saus is die je kunt vinden. Voor elk type gerecht is er wel een hete saus die er qua smaak (en hitte) perfect bij past. Toch krijgen we nog regelmatig de vraag waar je bepaalde hete sauzen het beste bij kunt eten. Daarom besloten we hot sauce gerechten te maken en die recepten te delen met onze volgers. Dit zijn de 5 best bekeken ‘hot sauce gerechten’ tot nu toe. Bij elk gerecht vind je een link naar de geschreven recept-pagina.

5. Spicy Shrimp Taco’s

Taco’s, en eigenlijk bijna alle gerechten uit de Mexicaanse keuken, horen ongetwijfeld bij de meest ideale gerechten om hot sauce mee te combineren. Zeker de hete sauzen met een goede dosis Chipotle of andere gerookte pepers passen er heel goed bij. Dit heerlijke en eenvoudige Spicy Shrimp Taco’s gerecht bewijst dat wel.

4. Vuurtosti

De tosti. Misschien wel de meest populaire Nederlandse lunch snack en door ons graag gecombineerd met hot sauce. Ongetwijfeld zijn we niet de enigen die deze combi heerlijk vinden en daarom wilden we nu wel eens de ultieme pittige tosti (a.k.a. de Vuurtosti) maken. Een gehakt-tosti, maar dan écht royaal met dik brood, flink wat kaas en een gloeiend heet gehaktmengsel door flink wat hot sauce.

3. Pittige zelfgemaakte Kipnuggets

Scoor jij je kipnuggets altijd bij één van die grote fastfood ketens? Niet nodig, want ze zijn eenvoudig zelf te maken. En met ons recept voor pittige zelfgemaakte kipnuggets zijn ze nog eens veel lekkerder en knapperiger dan bij dat restaurant met die grote M of de welbekende kippenfrituur uit Kentucky.

2. Mexicaanse Kapsalon, aka ‘La Peluqueria’

Ons allereerste gerecht wat we met jullie deelde. Een zelfbedachte, unieke combinatie tussen de in Nederland zo geliefde Kapsalon en de Mexicaanse Nacho’s. Het resultaat is “La Peluqueria”, wat in het Spaans de kapsalon betekent. Klinkt die combinatie nog een beetje gek in de oren? Dat snappen wij, maar na het maken deze variant maak jij nooit meer een gewone kapsalon!

1. Spicy Mac & Cheese

Misschien niet het meest culinair hoogstaande gerecht, maar wel de huidige nummer 1: pittige Mac & Cheese. Mac & Cheese is niet iets wat wij Nederlanders vaak zelf maken of eten, maar in Amerika is het écht een ding. Daarom wilde we toch een poging wagen met dit typisch Amerikaans gerecht, maar wij bedachten natuurlijk wel onze eigen pittige variant: Spicy Mac & Cheese. Naast een heleboel kaas, bevat onze versie natuurlijk ook een heleboel hot sauce.

Op zoek naar nog meer inspiratie om met hot sauce de lekkerste gerechten te maken? Check dan onze YouTube pagina en subscribe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify