Zelfgemaakte Pittige Tosti met Gehakt – Vuurtosti

afbeelding van een pittige tosti

De tosti. Misschien wel de meest populaire Nederlandse lunch snack en door ons graag gecombineerd met hot sauce. Ongetwijfeld zijn we niet de enigen die deze combi heerlijk vinden en daarom wilden we nu wel eens de ultieme pittige tosti (a.k.a. de Vuurtosti) maken. Een gehakt-tosti, maar dan écht royaal met dik brood, flink wat kaas en een gloeiend heet gehaktmengsel door flink wat hot sauce. Volg ons 12e hot sauce recept en je wilt nooit meer anders.

Hieronder vind je de video waarin we je door het hele recept nemen. Wil je het recept van de vuurtosti liever lezen? Scroll dan voorbij de video.

Ingrediënten Vuurtosti

 • Brood (naar keuze), mag best ook oud brood zijn
 • Gehakt, half-om-half, ca. 300 gram voor ca. 4 tot 5 tosti’s
 • Tomatenpuree, blikje a 140 gram
 • Rode Ui, een halve
 • Kaas, 2 plakken per tosti
 • Jalapeño’s, uit een pot
 • Knoflook, 1 teentje
 • Hot sauce met veel knoflook (zoals Pain is Good Garlic)
 • Peper & Zout, naar smaak

Instructies

 1. Snipper de ui en knoflook. Snijdt ook de jalapeño (de hoeveelheid bepaal je zelf) klein.
 2. Doe twee eetlepels (olijf)olie in een pan en fruit hierin de ui voor 2 minuutjes.
 3. Vervolgens doe je het gehakt erbij en maak het klein met je spatel. Rul het gehakt totdat het een mooie bruine kleur heeft. Dit duurt, op middelhoge temperatuur, een minuutje of 5. Doe intussen ook de knoflook, zout en peper erbij.
 4. Neem nu de tomatenpasta en gooi bij het gehakt. Doe er een paar eetlepels knoflook hot sauce bij en mix alles goed door elkaar. Bak het al roerend nog een paar minuutjes. Als laatste nog de gehakte jalapeños erbij en doe alles in een kom.
 5. Maak deze pan even schoon met wat keukenpapier, want in deze pan gaan we zo direct ook de tosti’s bakken.
 6. Pak twee (dikke) sneetjes brood en beleg beide zijden met kaas. Neem nu het pittige gehaktmengsel en bedek hiermee één van de twee sneetje sbrood. Vervolgens leg je het andere sneetje met kaas er bovenop.
 7. Voordat je de tosti in de pan legt is het lekker om de buitenkant van het brood in te smeren met boter. Ook kun je de boter juist in de pan leggen.
 8. Bak de tosti nu op middelhoog vuur aan, totdat het brood mooi, bruin en krokant wordt. Ook de kaas moet goed gesmolten zijn.
 9. Zodra de pittige tosti klaar is haal je hem uit de pan. Mocht de tosti nog niet pittig genoeg voor je zijn dan kun je natuurlijk altijd nog wat extra hot sauce gebruiken om te dippen. Smakelijk!

Abonneer voor meer recepten!

Wil je elke zondag een nieuw hot sauce recept? Support ons dan door naar ons YouTube kanaal te gaan, waar onze recepten elke zondag verschijnen, en subscribe op ons kanaal. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify