Zo maak je spicy & extra rokerige whisky met gedroogde pepers

chipotle infused whisky met gedroogde pepers

Zit jij ook wel eens lekker op het bankje met een klein glaasje whisky? Ik (Stan) wel en van mij mag de whisky lekker rokerig zijn. Mocht je nou nog wat whisky hebben staan die je eigenlijk nooit gebruikt, omdat je ‘m niet zo lekker vindt of omdat ‘ie net niet rokerig genoeg is, dan hebben we een goede oplossing voor je. Met gedroogde (Chipotle) pepers kun je jouw favoriete gouden goedje namelijk toch nog naar het gewenste level krijgen. Nog een voordeel: hij krijgt er een lekkere extra kick van!

Extra rokerige whisky met gedroogde pepers

Het proces is eigenlijk heel simpel, maar het resultaat is verrassend goed! Je pakt een lege karaf of andere fles (met grote opening) en je vult de bodem met gedroogde Chipotle pepers. We kiezen voor Chipotle pepers vanwege de goede rokerige smaak en beperkte hitte, want we willen geen extreem pittige whisky. Vul de fles vervolgens met whisky naar keuze. Bij voorkeur dus een whisky die je anders puur niet zo lekker vindt, want anders is het toch een beetje zonde van een whisky die je al lekker vond.

Deze fles laat je afgedekt 24 uurtjes staan en af en toe schud je de fles een beetje, zodat de smaken tot leven komen en beter mengen. Na 24 uur heb je een heerlijke chipotle infused whisky, schenk je het in je glas naar keuze en kun je er van genieten! Wij maakten er meteen even een lekkere cocktail mee, want daar is dit ook heel geschikt voor. Wat ginger ale en een sinaasappelschijfje maken dit al een toppertje. Als je het wat zoeter wilt dan raden we aan nog wat suikersiroop toe te voegen. Uiteraard is deze extra rokerige & spicy whisky ook heerlijk om bij een whisky-cola te gebruiken!

Misschien wist je het nog niet, maar ook hot sauce en cocktails zijn een geweldige combinatie. Check deze 4 heerlijke hot sauce cocktails maar eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify