Pittige zelfgemaakte Kipnuggets

foto van zelfgemaakte kipnuggets

Scoor jij je kipnuggets altijd bij één van die grote fastfood ketens? Niet nodig, want ze zijn eenvoudig zelf te maken. En met ons recept voor pittige zelfgemaakte kipnuggets zijn ze nog eens veel lekkerder en knapperiger dan bij dat restaurant met die grote M of de welbekende kippenfrituur uit Kentucky. Hieronder vind je het recept van onze Fiery Chicken Nuggets. Finger licking!

In onderstaande video nemen we je stap voor stap mee door het recept van de Pittige Kipnuggets. Wil je het recept nalezen, scroll dan door tot onder de video.

Ingrediënten Pittige Kipnuggets

Instructies:

  1. Neem een kom en vul met 1 liter karnemelk. Gooi hier ca. 3 eetlepels Raijmakers Heetmakers Brain Buzzer in. Vervolgens een snufje zout en peper. Deze mix noemen we de ‘brine’, letterlijk vertaald de pekel.
  2. Neem 500 gram kipfilet en snijdt in stukken ter grootte van een kipnugget. Zorg dat je donkerrode stukjes en eventuele achtergebleven peesjes verwijdert. Gooi de nuggets in de brine en dek de kom af met vershoudfolie. Zet dit in een nachtje in de koelkast. Hierdoor wordt de kip mooi mals wordt en trekken de pittige smaken goed in de kip.
  3. Neem nu een frituurpan of hoge gietijzeren pan en gooi hier een ruime hoeveelheid frituurolie in. Wij gebruikten ongeveer 1,5L en dat was voldoende. Breng de temperatuur van de olie naar 160 graden Celsius.
  4. Intussen neem je een schaal of plaat en doe hier de (tarwe)meel op. Doe hier Tubby Tom’s Death Dust in, zoveel als je kunt handelen. Mix goed.
  5. Neem nu de kip uit de brine en doe bij het meelmengsel. Zorg dat de nuggets goed bedekt zijn met het mengsel. Vervolgens doe je de kip terug in de brine en vervolgens nogmaals door het meelmengsel. Dit heet ‘double breading’, waarbij je de kipnuggets als het ware een dubbele korst geeft en hij ontzettend crunchy wordt.
  6. Als de olie inmiddels op 160 graden Celsius is gekomen mogen de kipnuggets erin. Laat de nuggets 5 minuten op 160 graden frituren. Haal ze eruit en laat ze een beetje afkoelen op een grillrekje. Zorg wel dat er papier onder het rekje ligt om het overtallige vet op te vangen.
  7. Ben jij een echte spice lover? Gooi er dan wat extra Tubby Tomm’s Death Dust over om de kipnuggets extra pittig te maken.
  8. Dat wordt genieten!

Wil je elke zondag een nieuw hot sauce recept? Support ons dan door naar ons YouTube kanaal te gaan, waar onze recepten elke zondag verschijnen, en subscribe op ons kanaal. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify