Alle ‘hot sauce medicijnen’ uit Gordon Ramsay’s Hot Ones aflevering op een rij

hot sauce medicijnen gordon ramsay hot ones

Dat de YouTube serie Hot Ones uitgegroeid is tot een waar fenomeen is nog zacht uigedrukt, zeker als je kijkt naar de ‘view-count’ van de aflevering met Gordon Ramsay. Op het moment van schrijven is de grens van 100 miljoen views namelijk net gepasseerd en daarmee is het de eerste Hot Ones video die deze magische grens doorbroken heeft. Een ongelofelijk aantal natuurlijk en daarom willen we even stil staan bij deze legendarische chicken wing proeverij. 

De fans vroegen in de aanloop naar deze aflevering al seizoenen op rij om een aflevering met Gordon Ramsay en op 24 januari 2019 was het eindelijk zover. Gordon weet natuurlijk dat hot sauce voor een aardige burn kan zorgen (zeker als je tot Da Bomb Beyond Insanity en daar voorbij gaat), dus hij kwam goed voorbereid met een tas vol ‘hot sauce medicijnen’. We zetten ze even allemaal op een rijtje en leggen uit waarom het wel of niet werkt. 

Water

Bij iedere Hot Ones aflevering staat er al een glas water op tafel voor de gasten. Het kan zeker verfrissend werken (als het water goed koud is), maar in principe maakt water het brandende gevoel alleen maar erger. Capsaïcine, het stofje wat pepers en hot sauce heet maakt, is namelijk een olie en dat mengt niet met water. Het enige wat je dus doet is de hitte verder verspreiden in je mond. 

Melk

Net als dat er een glas water voor de gast klaar staat, hebben ze ook een glas melk op tafel staan. Hoe langer het er staat, hoe smeriger het wordt natuurlijk, maar het werkt wel tegen de hitte. Soort van dan, want zodra je het doorgeslikt hebt zal de hitte gewoon terugkomen. Net als andere zuivelproducten bevat melk een proteïne genaamd caseïne. Deze proteïne helpt bij het afbreken van de capsaïcine. De capsaïcine moleculen worden namelijk aangetrokken tot en omsingeld door de caseïne uit de melk en breekt het af. 

Pepto Bismol

Eerlijk toegegeven: toen hij na Da Bomb Beyond Insanity het roze drankje erbij pakte wisten we niet wat het was. In eerste instantie dachten we aan een soort Yoghurt drink, wat net als melk in principe zou moeten werken. Zeker als er ook nog eens flink wat suiker aan toegevoegd zou zijn. Na wat research blijkt echter dat het gaat om Pepto Bismol, wat in Amerika een populair medicijn is tegen diarree en maagpijn. Of het voor directe verlichting zorgt weten we niet, maar het lijkt dus vooral een middeltje dat je wat langer ná het consumeren van de hot sauce zou moeten gebruiken. 

Limoen

Het volgende ‘redmiddel’ is limoen en dat smeert hij zelfs over zijn lippen om de pijn te verlichten. Op papier zou het moeten werken, want zure ingrediënten zoals limoen(sap) en citroen(sap) helpen de pH levels van pittige ingrediënten te neutraliseren. Hierdoor zou het brandende gevoel moeten verdwijnen, maar tegen Da Bomb levels qua hitte is het niet opgewassen.

Donuts

Nadat zowel Gordon als host Sean Evans aan de donuts beginnen om de brand te blussen lijken ze in overeenstemming: de donuts helpen een beetje. Hoe dat komt? Door de grote hoeveelheid suiker die erin zit. De suiker helpt bij het absorberen van de capsaïcine en gecombineerd met de massa van een donut wordt de hoeveelheid capsaïcine dus goed verdund / geabsorbeerd. Toch zal het niet volledig helpen tegen de meest pittige hot sauces.

Limoen- en citroensap

Tot slot pakte hij er bijna letterlijk de ‘big guns’ bij: limoen- en citroensap in een spuitflesje. De werking hiervan is precies zoals we bij ‘Limoen‘ al uitgelegd hebben, dus daar valt niet meer veel aan toe te voegen. Behalve dan dat de kracht waarmee hij het op de wing spuit ervoor zorgt dat een deel van de hot sauce van de kippenvleugel geblazen wordt. Een beetje valsspelen is het wel en het maakt de chicken wing zeker niet lekkerder, maar het werkt..

Wil je de volledige aflevering waarin Gordon Ramsay maar liefst 128 keer scheldt zien? Dat kan hieronder! 

Zou je ook wel eens zo’n Hot Ones Challenge willen doen met 10 hot sauces, inclusief Da Bomb Beyond Insanity? Dan kun je die hier bestellen. Voor een overzicht van alle hot sauces die in Hot Ones gezeten hebben moet je hier zijn.

Gordon keert terug!

Oh en dan is er op zich nog iets leuks te melden, want Gordon Ramsay keert (op het moment van schrijven) zéér binnenkort terug in Hot Ones. Op 23 december is er een nieuwe aflevering met de Britse chef te zien, waarin ze geld verzamelen voor een goed doel. Als die aflevering ook maar bijna net zo episch wordt als deze dan kunnen we niet wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify