Zo stel je het beste een hot sauce challenge samen

zo stel je een hot sauce challenge samen

Als je een keer iets uitdagends én leuks wilt organiseren met je vrienden, dan is een hot sauce challenge de perfecte keuze. Er zitten namelijk altijd mensen in de groep die niet zo goed tegen pittig eten kunnen en diegenen worden op deze manier geforceerd grenzen te verleggen. Dat zorgt voor hilarische praktijken, maar de dames of heren die zeggen ‘wel goed tegen pittig eten te kunnen’ moeten niet te hard van de toren blazen, want ook zij kunnen onverwacht van hun sokken geblazen worden. Voordat je nu zomaar wat hot sauces gaat kopen leggen we je even uit hoe je het beste een hot sauce challenge samenstelt.

Het aantal sauzen

Voordat je begint is het handig om te weten; hoeveel sauzen heb ik nodig? Dit is een beetje afhankelijk van hoe lang het mag duren en hoe groots je het wilt aanpakken, maar het meest bekende voorbeeld van een hot sauce challenge is natuurlijk Hot Ones. Bij deze YouTube show gebruiken ze al sinds jaar en dag 10 sauzen en dat vinden wij een mooi aantal om ook echt een goede opbouw qua hitte te kunnen creëren.

Oplopend in hitte

Het spreekt voor zich dat de challenge oploopt in hitte. Lekker mild beginnen en stapje voor stapje heter gaan, totdat mensen beginnen af te vallen. Dat is eigenlijk gewoon het idee van zo’n challenge. Probeer daar af en toe wel een flinke stap omhoog tussen te gooien, zodat de deelnemers van hun stuk gebracht kunnen worden.

Verrassing vroeg in de line up

Daarover gesproken: beginnen met één of 2 heel milde sauzen en die opvolgen met een saus die een behoorlijke stap heter is kan voor leuke taferelen zorgen. Deelnemers worden verrast door de serieuze hitte die ze na de milde nummer 1 en 2 misschien niet zo verwacht hadden en wellicht zorgt het zelfs al voor de eerste afhakers. Kun je die eerste afvallers meteen een beetje te kakken zetten (met respect natuurlijk hè).

De heetste niet voor het laatst bewaren

“Huh, maar de challenge moest toch oplopen in hitte?” Ja, dat is waar, maar toch vinden we het een goed idee om de heetste op bijvoorbeeld de één na laatste plek te zetten. Daarbij komen we weer op het voorbeeld van Hot Ones, waar ze in alle seizoen Da Bomb Beyond Insanity op nummer 8 van de 10 hebben staan, ondanks dat dit volgens alle deelnemers de pittigste is. De reden hiervoor: het zorgt eventueel voor afhakers omdat ze het niet aankunnen of bang zijn voor de volgende twee sauzen (het is een beetje saai als iedereen het haalt) én de deelnemers moeten echt flink doorbijten om vervolgens de challenge af te kunnen maken.

Zo bereid je de wings voor

Wat ons betreft zijn wings het ultieme voertuig voor de hot sauces (eventueel vegetarisch als je dat wilt), maar hoe bereid je die het beste voor? Om te zorgen dat er op elke wing ongeveer evenveel hete saus zit doe je de gebakken (of gefrituurde) chickenwings in een grote, warme kom. Het beste eentje van roestvrij staal. Gooi nu de hot sauce over de wings en dek de kom af met een bord of deksel. Schud nu flink wat met de kom zodat de wings goed door elkaar worden geschud. Dit doe je met elke saus van de challenge. Hierdoor wordt de saus gelijkmatig over de vleugeltjes verdeeld en hoef je niet bij elke wing het flesje hot sauce op te pakken.

Wel drinken op tafel of niet?

Dit is iets wat we een beetje aan jullie over zouden laten. Wil je het de deelnemers écht moeilijk maken, dan zet je geen drinken op tafel en is degene die toch wil drinken af. Bij Hot Ones hebben ze wel gewoon drinken (zoals melk) op tafel staan, maar daar gaat het naast de challenge ook om het interview en dan is het wel zo fijn als ze mogen drinken. Deze is aan jullie dus.

Met deze tips moet je klaar zijn om een onvergetelijke hot sauce challenge samen te kunnen stellen. Natuurlijk hebben wij kant-en-klare selecties voor je klaar staan, zodat je qua sauzen al een perfecte line up hebt. Dit is de Hot Ones Challenge met 10 hot sauces die oplopen in hitte én die in de show hebben gezeten. De volgorde die je op de foto ziet kun je hierbij aanhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify