Zo combineer je hot sauce en hamburgers – Hot Sauce on Everything

In Hot Sauce on Everything gaan we op zoek naar de beste hot sauces voor een bepaald iconisch gerecht. In de eerste aflevering zijn we op bezoek gegaan bij De Burger & Beef and the Wingman in Eindhoven om de gouden combinatie van hot sauce en burgers te bespreken. Samen zijn we op zoek gegaan naar wat nou eigenlijk de perfecte burger is en welke hot sauce bij welk type burger past. De hele video is onderin dit bericht te bekijken. Zeker een aanrader!

Classic hamburger

Een classic burger hoeft niet ingewikkeld te zijn. Vandaar het woord ‘classic’. Een broodje, burger, ketchup, mosterd, misschien wat sla, tomaat, ui en augurk erbij. De ene wil daar wel kaas bij en de ander niet, maar dit is volgens de meesten toch wel een classic burger. Zonder daar al te veel aan te veranderen kun je toch de perfecte hot sauce hiervoor kiezen. Vervang de mosterd gewoon voor een mosterd-stijl hete saus, zoals de Spaanse Mostaza y Habanero van Sierra Nevada. Een heerlijke zoete mosterd, maar dan met lekker veel pit door de Habanero’s. Andere mosterd-stijl hete sauzen zijn Tubby Tom’s Mu-Tang (mild) en High River Cheeba Gold (heet)

De complexe burger

Er zijn zoveel mogelijkheden bij een burger, maar Wouter van de Burger besloot een burger te maken voor ons van 50% Ibérico varken en 50% bief met Manchego kaas erop, uiencompote en wat zure room op de bodem. Doordat de burger voor 50% uit varkensvlees bestaat is een rokerige saus volgens de experts ideaal en een beetje zoet mag ook wel in combinatie met de kaas. Een rokerige hot sauce dus met een zoete touch: de Raijmakers Heetmakers Heat Enhancer. Mocht je liever voor gewoon heel rokerig gaan dan is Marie Sharp’s Smokin’ Marie ideaal.

Kipburger

Als afsluiter gingen we bij Beef and the Wingman langs om de perfecte hot sauce te zoeken voor hun bestseller: de kipburger. Hier lijkt het erop dat je twee kanten op kunt gaan: Jalapeño sauzen gaan vaak goed samen met kip door het zuurtje wat typisch is voor de Jalapeño (wordt vaak ook gecombineerd met limoen in hete sauzen), óf je gaat voor een heerlijke zoete saus met een tropisch tintje. Dirty Dick’s Hot Sauce with a Tropical Twist is hier dus perfect voor, maar ook een saus als Hellfire Devil’s Gold is geweldig bij kipburgers.

Zo hebben we voor drie verschillende burgers een perfecte hot sauce gevonden. Hieronder kun je de hele video checken, waarin je er ook nog eens achter komt hoe je de burger perfect opbouwt (sla boven of onder?). Uiteraard horen we graag van jullie wat je van deze video vindt, dus laat het ons weten via een reactie hieronder of via de comments op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify