Welke hete sauzen passen het beste bij je eitje?

Welke hete sauzen passen het beste bij je eitje?
29 maart 2018 Heatsupply
In Tips

Voor Christenen is Pasen de dag waarop de wederopstanding van Jezus gevierd wordt, voor niet-gelovigen een goed excuus om lekker veel te eten. En wat past er beter bij een paasontbijtje dan een heerlijke eitje? Niets natuurlijk. Niet te hard gekookt, maar ook weer niet te zacht, zo zijn ze voor de meest op zijn lekkerst. Toch ontbreekt er dan voor ons nog iets: hot sauce. Een paar druppels geven je eitje net die finishing touch die het nodig heeft, mits je de juiste hete saus gebruikt.

Welke hot sauces passen bij een gekookt eitje?

Wat je wilt voorkomen is dat je eitje een kermis van smaken wordt. Je eitje moet niet zijn kenmerkende smaak verliezen en alleen maar naar hot sauce smaken.  Aan sommige hete sauzen is veel fruit toegevoegd, en dat kan heel lekker zijn, maar dit maakt ze ook behoorlijk zoet. Dat is niet wat je wilt bij een eitje. Wat ook niet geweldig bij je gekookte eieren past zijn sauzen met een sterke smokey smaak. Varianten met veel chipotle erin zijn daarom niet de beste combi.

Nu weet je welke hot sauces niet goed combineren met je eitje, maar waar wat past dan wel? Wij kiezen altijd een enigszins neutrale hot sauce, met natuurlijke smaken en zonder al teveel toegevoegde smaken. Je zou kunnen denken aan de standaard Tabasco die in je kastje staat, maar dit bevat zoveel azijn (80%) dat je eitje snel zuur wordt. Een veel beter alternatief vinden wij Marie Sharp’s Mild en Hot Habanero. Een heerlijk Nederlands alternatief is de Tranquilizer van Raijmakers Heetmakers met Habanero en zoete aardappel.

Naast verse ingrediënten kiezen wij ook altijd een saus die niet extreem heet is. Voor ons past dat gewoon niet bij het zachte karakter van een lekker eitje, laat staan bij het tijdstip waarop je deze meestal verorbert.

Mocht je jouw hot sauce nog vóór Pasen willen ontvangen dan kan dat. Bij ons geldt: vóór 16.00u besteld, is morgen in huis. En aangezien PostNL ook op zaterdag bezorgt heb je tot vrijdag 16.00u de tijd om te bestellen 🙂 Vrolijk Pasen!

Comments (0)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*