Welke hete sauzen passen het beste bij je (paas)eitje?

Voor Christenen is Pasen de dag waarop de wederopstanding van Jezus gevierd wordt, maar voor niet-gelovigen is het vooral een goed excuus om lekker veel te eten. En wat past er beter bij een paasontbijtje dan een heerlijke eitje? Niets natuurlijk. Niet te hard gekookt, maar ook weer niet te zacht. Zo zijn ze voor de meesten op zijn lekkerst. Toch ontbreekt er dan voor ons nog iets: hot sauce. Een paar druppels geven je eitje net die finishing touch die het nodig heeft, mits je de juiste hete saus gebruikt.

Welke hot sauces passen bij een gekookt eitje?

Wat je wilt voorkomen is dat je eitje een kermis van smaken wordt. Je eitje moet niet zijn kenmerkende smaak verliezen en alleen maar naar hot sauce smaken.  Aan sommige hete sauzen is veel fruit toegevoegd, en dat kan heel lekker zijn, maar dit maakt ze ook behoorlijk zoet. Dat is niet wat je wilt bij een eitje. Wat ook niet geweldig bij je gekookte eieren past zijn sauzen met een sterke smokey smaak. Varianten met veel chipotle erin zijn daarom niet de beste combi.

*artikel gaat verder onder afbeelding

Nu weet je welke hot sauces niet goed combineren met je eitje, maar waar wat past dan wel? Wij kiezen altijd een enigszins neutrale hot sauce, met natuurlijke smaken en zonder al teveel toegevoegde smaken. Je zou kunnen denken aan de standaard Tabasco die in je kastje staat, maar dit bevat zoveel azijn (80%) dat je eitje snel zuur wordt. Dat wil je niet, dus hieronder vind je onze selectie voor de beste hot sauces voor bij ei:

  • Raijmakers Heetmakers Tranquilizer: een Nederlandse hot sauce met de lekkere smaak van habanero pepers, zoete aardappel, ui, knoflook en een hint gerookte paprika.
  • Marie Sharp’s Hot Habanero: een hot sauce uit Belize met fruitige habanero’s en hartige ingrediënten zoals ui en wortel.
  • Hot Ones The Classic: de duurste hot sauce uit dit lijstje, maar wel een hele populaire vanwege de show Hot Ones. Straight forward, maar wel erg lekker bij een eitje.
  • Heartbeat Red Habanero: zoals je merkt gaan we vooral voor habanero sauzen en deze Canadese hot sauce is daarom ook erg lekker bij een eitje. De knijpfles en consistentie zorgt dat de saus perfect op het eitje blijft liggen.
  • Melinda’s Red Savina hot sauce: een hot sauce zonder veel poespas maar een keertje met een andere peper (Red Savina). De toevoeging van wortel geeft deze hot sauce een subtiel zoetje.

Naast verse ingrediënten kiezen wij ook altijd een saus die niet extreem heet is. Voor ons past dat gewoon niet bij het zachte karakter van een lekker eitje, laat staan bij het tijdstip waarop je deze meestal verorbert. Geniet ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify