Deze spicy wing challenge is de ultieme test voor liefhebbers van pittig

Kerst staat voor de deur maar heb je geen zin in een suf kerstdiner? Dan hebben wij een beter idee. Trommel je vrienden bij elkaar en ga voor een bloedhete en onvergetelijke spicy wing challenge. Hoe gaat dat in zijn werk? Niet zo moeilijk, wij leggen het je uit.

Wings

Allereerst moet iemand wat kip regelen. Het beste zijn natuurlijk kippenvleugels (wings), maar je kunt eventueel ook voor boutjes kiezen. Zorg wel dat je geen sterk gekruide kip neemt, want dit gaat botsen met de smaak van de sauzen. Voor de mensen die niet van kluiven houden kun je eventueel chicken tenders of filetjes regelen.

Afbeeldingsresultaat voor hot ones

Opbouw

De volgende stap is het spicy maken van de wings. Dat doen we net zoals in de Youtube-serie “Hot Ones” met hot sauce. Wij stellen voor dat je een challenge doet van minimaal 5 en maximaal 10 wings. Je wil een opbouw in pittigheid krijgen. De wings voor de eerste ronde smeer je in met een hot sauce die vrij mild is. Nummer 2 is alweer wat pittiger en de laatste is natuurlijk zo heet dat de tranen in je ogen schieten en je met open mond rondjes door de sneeuw wilt rollen.

Hieronder vind je een lijst met hete sauzen die zeer geschikt zijn voor deze challenge. Het aantal sterretjes achter de naam geeft aan hoe heet de saus is.

 1. Cholula*
 2. Marie Sharp’s Smokin Marie **
 3. Pain is Good Louisiana Style **
 4. Professor Payne Indeass Anal Angst ***
 5. Marie Sharp’s Belizean Heat ***
 6. Pain 100% ****
 7. Da Bomb Beyond Insanity ****
 8. Dave’s Gourmet Insanity ****
 9. Hot-Headz Trinidad Scorpion *****
 10. Dave’s Gourmet Ghost Pepper *****

Regels

Er gelden eigenlijk maar 2 regels. Je moet de hele wing opeten voordat je verder kunt gaan (1) en je mag geen water of melk drinken tijdens de challenge (2). Wie het verst komt wint de challenge. Mochten meerdere deelnemers de eindstreep halen, dan kun je zelf nog regeltjes toevoegen of kijken naar de tijd. Wat ons betreft ben je sowieso een winnaar als je de challenge volbrengt.

Game on!

Een kleine voorspelling van onze zijde. Vanaf nummer 7 onderscheiden de mannen zich van de jongens en wordt het het écht leuk. Of moeilijk, het is maar hoe je het bekijkt. We hebben bewust geen Scoville Heat Units (SHU) vermeld, omdat deze niet van alle sauzen bekend zijn. We kunnen je wel verklappen dat de heetste een score heeft van ongeveer 800.000. Cholula (nummer 1) scoort ongeveer 3.500 SHU.

Veel succes! Mocht je op zoek zijn naar een alternatieve saus, andere tips of suggesties dan kun je ons altijd een berichtje sturen via Facebook (messenger) of via de mail.

2 reacties op “Deze spicy wing challenge is de ultieme test voor liefhebbers van pittig”

 1. sino schreef:

  Hi, ik heb een vraagje

  verkopen jullie niet zelf chicken die al spicy zijn?
  of alleen de sausjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify