Reapers & zombies: dit zijn de beste Halloween hot sauces

Halloween is in aankomst en hoewel dat in Nederland niet zo groots gevierd wordt als bijvoorbeeld in Amerika, vinden we het wel leuk om er wat extra aandacht aan te geven. Hot sauce op zich is namelijk toch wel een beetje een “Amerikaans ding” en een groot deel van ons assortiment is afkomstig uit de Verenigde Staten. Misschien is het ook niet geheel toevallig dat de meest spooky sauzen van Amerikaanse makelij zijn. Wat ze zo Halloween-geschikt maakt is naast de vaak angstaanjagende hitte ook het label (of de naam). Daarom hebben we deze selectie van beste Halloween hot sauces gemaakt. Klik op de afbeelding om naar de desbetreffende hot sauce te gaan.

Hellfire hot sauces

Het zit al in de naam van dit merk natuurlijk, maar wat ze ook nog eens heel goed doen is schrikbarend hete sauzen maken met bijpassende labels die zomaar de poster van een nieuwe horrorfilm zouden kunnen zijn. Je zou eigenlijk bijna al de Hellfire hot sauces in dit lijstje kunnen zetten, maar we hebben in dit geval speciale aandacht voor drie sauzen.

Hellfire Doomed

Hellfire Doomed is volgens de makers de heetste saus ter wereld (zonder kunstmatige chili-extract) met een officiële Scoville-score van maar liefst 2,7 miljoen SHU. Dat is bizar heet en deze hitte komt van de habanero, trinidad scorpion en een natuurlijke chili-extract van maar liefst 6,6 miljoen Scoville. Insane dus!

Hellfire Fiery Fool

Die clown op het label verraadt al dat dit een behoorlijk gestoord sausje is. De 4 hoofdbestandsdelen van deze saus zijn namelijk allemaal superhots: 7-pot primo, Carolina Reaper, Bhut Jolokia en Trinidad Scorpion. Superheet, maar ook serieus lekker met de focus op de smaak van de pepers!

hot sauce gemaakt met carolina reaper pepers

Hellfire Fear This! 

Ook voor deze saus heeft Hellfire een fan van Halloween aan het shirtje getrokken voor het ontwerp van dit label, want de Grim Reaper pronkt trots op de voorkant. Wederom extreem heet dus, maar door de toevoeging van zongedroogde tomaten, knoflook en diverse kruiden geeft deze hot sauce diepte die een liefhebber zelfs in extreme sauzen zoekt.

hot sauce gemaakt met carolina reaper pepers

Torchbearer Sauces

Nog zo’n merk dat zich duidelijk richt op het ‘pijnlijke’ en enge deel van hot sauce is Torchbearer Sauces. Zij doen dat wel op een meer komische manier dan Hellfire en als je het ons vraagt is de striptekening-stijl ook wat stijlvoller. Ook hier geldt weer: we zouden bijna alle Torchbearer hot sauces in dit Halloween hot sauces lijstje kunnen zetten, maar deze 3 spannen overduidelijk de Halloween kroon.

Torchbearer Son of Zombie

Qua hitte niet de meest angstaanjagende saus, maar qua naam en uiterlijk past de Son of Zombie wel in dit rijtje. Habanero’s en Ghost Peppers verzorgen echt wel wat hitte, maar voor het serieuzere werk op dit gebied kun je beter bij één van de volgende twee zijn.

Torchbearer Zombie Apocalypse

Het grotere broertje van de bovenstaande saus, of misschien beter gezegd de vader van bovenstaande saus is deze Zombie Apocalypse. Waar zombie’s azen op je hersenen, knalt deze Torchbearer Zombie Apocalypse Sauce via je mond naar de hersenen. Laat je echter niet te erg afschrikken, want ondanks de hitte is het ook gewoon een heel lekkere saus.

Torchbearer Garlic Reaper

Ondanks dat deze saus heet genoeg is voor een scary Halloween night, kan deze saus je ook zomaar redden. Geen vampier die bij je in de buurt komt namelijk als je een flesje van deze saus bij je hebt. De eerste ingrediënten van deze stevige saus zijn namelijk de Carolina Reaper pepers en knoflook.

Korn “Here to Slay” Hot Sauce

De saus van metal-band Korn past wat ons betreft goed in dit rijtje. De muziek jaagt je af en toe de stuipen op het lijf en het label & de naam passen wel in het Halloween-stijltje. De hitte zal vrij weinig mensen ‘slayen’ overigens, maar de smaak is wel echt goed.

Karma Ghost Island Hot Sauce

Ghost Island had in combinatie met de illustratie op het flesje en de tagline best de nieuwe Halloween kaskraker van het jaar kunnen zijn, maar in plaats daarvan is het gewoon een super lekkere hot sauce met Caribische smaken, die niet al te heet is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify