De 3 essentiële burger hot sauces om ‘International Hamburger Day’ te vieren

smash burger hot sauce

Als jij van hamburgers houdt dan heb je op deze dag (28 mei 2021) wat te vieren hoor, want het is ‘International Hamburger Day’. En dan hebben we het niet over kipburgers of visburgers, maar gewoon over de enige echte biefburgers. Wat mij (Stan) betreft comfort food nummer één en ik maak dan ook iedere zaterdag een heerlijke hamburger voor mezelf (en anderen). Een burger expert wil ik me nog net niet noemen, maar een hot sauce expert natuurlijk wel en daarom dit lijstje met 3 essentiële burger hot sauces die je gewoon in de koelkast moet hebben staan.

Mosterd-stijl

Een classic (Amerikaanse stijl) hamburger is vrij simpel. Een broodje, wat sla, uien, augurk, tomaat, natuurlijk de burger met cheddar en meestal een combo van mosterd en ketchup als saus. Of de saus bestaat uit mayo en mosterd, plus nog wat kruiden, maar meestal speelt mosterd wel een rol. Een gemakkelijke manier om je burger wat pittiger te maken is de mosterd vervangen door een mosterd-stijl hot sauce. Deze La Pimenterie Mustard & Beer hot sauce is een hele goede!

Chipotle hot sauce

Rood vlees (wat een biefburger natuurlijk gewoon is) en rokerige sauzen gaan bijna altijd goed samen, dus een burger en chipotle sauzen werkt ook fantastisch. Vaak hebben chipotle sauzen ook een wat zoetere, barbecuesaus-achtige smaak en dus is het vooral een topkeuze als je je burgers in de zomer op de BBQ gebakken hebt. Ook past het zoete van deze sauzen heel goed bij verschillende soorten kazen die je op de burger legt.

Nog een kleine tip: mix de chipotle saus met mayo voor een handige en snelle chipotle mayo, wat ook heerlijk is op een burger (en frietjes). Er zijn heel veel goede chipotle sauzen, maar deze twee willen we vooral aanraden: Dawson’s Big Smoke Chipotle en de Raijmakers Heetmakers Chipotle & Whiskey hot sauce.

Jalapeño hot sauce

Eén van onze favoriete burger toppings is toch wel een paar schijfjes verse Jalapeño. Mocht je die nou niet in huis hebben op het moment suprême, dan kun je het ook gewoon vervangen door een lekkere Jalapeño hot sauce. Het liefst heb je er dan eentje die niet té veel andere ingrediënten dan Jalapeño bevat. Zowel Heartbeat, Tia Lupita en Bravado hebben bijvoorbeeld erg lekkere Jalapeño sauzen die meer dan geschikt zijn voor een heerlijke burger.

Vier deze dag dus vooral even met een burger en één van deze hot sauces, want burgers hebben hun dag in het zonnetje meer dan verdiend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify