De beste hot sauces voor pizza & pasta

de beste pizza & pasta hot sauces

Als groot fan van de Italiaanse keuken kunnen we wel stellen dat we elke week wel pizza en/of pasta eten. Ondanks de verfijnde smaken zijn het vaak gerechten die qua receptuur niet al te ingewikkeld zijn en daar zullen de Italianen het wel mee eens zijn. Weinig ingrediënten, maar die ingrediënten moeten wel van topkwaliteit zijn en perfect met elkaar in harmonie zijn. Waar de Italiaanse puristen het zeker niet mee eens zullen zijn, is dat zowel pizza als pasta in onze ogen nóg beter wordt met een bijpassende hot sauce. Maar wat zijn dan die perfecte pizza & pasta hot sauces?

Knoflook

Knoflook en de Italiaanse keuken zijn niet van elkaar weg te denken en daarom ligt het voor de hand dat hete sauzen met een flink knoflook gehalte het goed doen op pizza & pasta. Gelukkig zijn die er in overvloed en dus heb je heel wat te kiezen, maar onze favoriet op dit gebied is de Dawson’s Cedar Smoked Garlic hot sauce. De knoflook in deze saus is op cederhout gerookt en ook de rest van de ingrediënten verklappen dat deze saus gemaakt is met pasta en pizza in het achterhoofd. Delizioso!

Kruiden

Sommige van de meest gebruikte kruiden in de Italiaanse keuken zijn oregano, tijm en basilicum, dus het is goed om te kijken naar hete sauzen met deze kruiden als ingrediënten. Bravado Creamy Herb & Jalapeño is daar een mooi voorbeeld van (met oregano), maar onze favoriet is de Bravado Serrano & Basil hot sauce met, je raadt het al, basilicum. Ook bij deze hot sauce geldt verder: weinig ingrediënten, maar wel van topkwaliteit!

meet the makers bravado spice interview

De allrounder

Vaak zien we in de allround hot sauces bepaalde kwaliteiten/ingrediënten die het gewoon heel goed doen in combinatie met je favoriete Italiaanse gerechten. De basis van deze sauzen is meestal als volgt: pepers voor de hitte, een zuurtje door de azijn, het hartige van bijvoorbeeld uien, knoflook en kruiden en een wat zoeter ingrediënt als wortel of paprika. De ‘allrounder’ die dat wat ons betreft het beste doet is de Raijmakers Heetmakers Tranquilizer, mede door de extra diepte die gecreëerd wordt door de toevoeging van gerookt paprikapoeder. Vooral heel goed met gerechten met een Italiaanse worst als salami.

Hot sauce proefpakket pasta & pizza

Om de keuze voor de liefhebber nóg gemakkelijker te maken hebben we de, volgens ons, drie perfecte pizza & pasta hot sauces in het proefpakket pasta & pizza samengevoegd. Verwen jezelf dus met dit pakket of geef het cadeau aan die vriend/vriendin die helemaal gek is van Italiaanse gerechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify