Get FREE SHIPPING on orders of €60+ to The Netherlands & Belgium and €70+ for Germany
FREE SHIPPING on €60+ orders to The Netherlands & Belgium and on €70+ orders to Germany
Safely Pay with iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact / Mister Cash and many more.

Taco Day! Dit zijn de beste hot sauces voor je taco’s

Taco Day! Dit zijn de beste hot sauces voor je taco’s
4 oktober 2021 Stan - Heatsupply
In Tips
birria taco recept

4 oktober staat wereldwijd natuurlijk vooral bekend om het feit dat het dan dierendag is, maar in Amerika vieren ze nog iets belangrijks deze dag: Taco Day! Maar wordt dit heerlijke Mexicaanse gerechtje niet al genoeg in het zonnetje gezet met al die ‘Taco Tuesdays’? Nou, wat ons betreft kunnen ze niet genoeg aandacht krijgen. Niet alleen omdat het zo’n beetje het ultieme hot sauce gerecht is, maar ook omdat je ze zowel als ontbijt, lunch én diner kunt eten. Daarnaast zijn er vele verschillende varianten én toppings mogelijk, dus je kunt gerust stellen dat de taco alle aandacht verdient die hij krijgt. We doen daar nog een schepje bovenop door speciaal voor jou de beste hot sauces voor je taco’s te selecteren. 

Verde hot sauces

‘Verde’ sauzen, oftewel ‘groene’ sauzen in het Spaans, zijn zo goed als altijd een goede keuze voor je taco’s. Dat heeft te maken het met feit dat bij deze sauzen bijna altijd een paar ingrediënten centraal staan die je vaak terug ziet in taco’s en heel veel andere typische Mexicaanse gerechten: Jalapeño’s, koriander, tomatillo, limoen, knoflook en ui. Lekker friszuur en niet té pittig. Of je nu voor een taco met vis, vlees of vegetarisch gaat, deze ‘Verde’ sauzen zijn sowieso een goede keus! Een aantal van onze favorieten zijn: 

Chipotle hot sauces

Chipotle sauzen hebben één grote overeenkomst met de ‘Verde’ sauzen en dat is de Jalapeño. Een Chipotle is namelijk ‘gewoon’ een gerookte Jalapeño. Qua smaak is het natuurlijk wel heel anders, want zoals je al kunt raden hebben deze hot sauces vaak een rokerig en rijk karakter wat vooral goed past bij je taco’s met vlees erop. De Chipotle peper is niet voor niets een essentieel onderdeel van de Mexicaanse keuken, dus ook bij je taco’s zijn deze sauzen geweldig. Onze favo hot sauces met een Chipotle basis zijn: 

Original hot sauces

Het klinkt misschien een beetje vaag of algemeen, maar de Originals mogen niet ontbreken in deze lijst. Maar wat bedoelen we dan met ‘Original’ hot sauces? Daarmee doelen we natuurlijk op de Tapatio’s, Cholula’s, El Yucateco’s en Valentina’s van deze wereld. Deze merken met Mexicaanse roots worden niet voor niks massaal gebruikt in de Midden- en Noord-Amerikaanse keuken. Dat heeft vooral met de peper- en kruidenkeuzes in deze sauzen, maar ook met de prijs/kwaliteit verhoudingen van deze hot sauces. Voor weinig geld krijg je namelijk heel veel smaak die meestal ook nog eens perfect bij taco’s passen. 

Birria Taco’s!

Tot slot willen we nog even ons favoriete taco gerecht aller tijden met jullie delen: Birria Taco’s. Dit is een traditioneel Mexicaans gerecht, afkomstig uit de staat Jalisco. Birria betekent zoveel als “Voortreffelijk hartig gerecht, vol cultuur en traditie” en dat verklapt al een beetje hoe deze fantastische taco’s smaken. Traditioneel worden ze met geitenvlees gemaakt, maar tegenwoordig ook met rund, kalfvlees, lam of varkensvlees. Onze favoriet is met rund en dan heet het gerecht officieel Birria Tacos de Res.

In onderstaande video gaan we je stapsgewijs uitleggen hoe jij eenvoudig die heerlijke Birria Taco’s maakt. De belangrijkste ingrediënten zijn de bief, maar vooral ook goede kwaliteit maïstortilla’s en de juiste pepers. Om het je gemakkelijk te maken kun je hier een pakket met de pepers voor Birria Taco’s kopen. Daar zitten ook de juiste taco’s bij.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*