Dit zijn de 3 beste sauzen voor een hot sauce beginner

Ben je nieuwsgierig naar hot sauce maar een tikkeltje voorzichtig wanneer het aankomt op de hele hete varianten? Begrijpelijk. Beter start je met een paar toppertjes die wel een heerlijke smaak hebben, maar qua heat-level mild tot medium heet zijn. Hieronder zetten we er drie op een rij die wellicht het begin gaan worden van een hele smakelijke en gezonde verslaving.

Marie Sharp’s Mild Habanero

Als mensen vragen naar een smaakvol alternatief voor Tabasco dan is Marie Sharp’s zo’n beetje het eerste wat we noemen. Dit merk staat bekend om de super verse smaak en het minimale gebruik van azijn. Hierdoor proef je de heerlijke habanero pepers het beste, maar ook de verfijnde smaak van de andere ingrediënten. Deze Marie Sharp’s Mild Habanero is het instapmodel qua heat en als je een stapje verder wilt gaan dan is de Hot Habanero van Marie Sharp’s een goede optie.

Cholula

Een legend in the game. Cholula is recht toe, recht aan. Een tex-mex hot sauce die in Amerika en Mexico extreem populair is. De saus is een tikkeltje zuurder dan Marie Sharp’s, maar toch is de smaak heel goed. Erg lekker bij alles van pizza tot taco’s. En onder het mom ‘het oog wil ook wat’ is de fles met de houte dop een pré.

The O.G. hot sauce

Een stukje heter dan de twee hiervoor, maar nog steeds behoorlijk medium qua pittigheid en super allround: the O.G. hot sauce door Heatsupply. Deze hot sauce is door onszelf ontwikkeld met in het achterhoofd het idee dat we een hot sauce voor iedereen wilden maken. Vandaar dat we rode Jalapeño hebben gebruikt, in plaats van super hete pepers zoals de Carolina Reaper of Trinidad Scorpion. De toevoeging van knoflook, gebakken ui, komijn en zwarte peper maakt deze hot sauce heel veelzijdig en vooral erg lekker. Scoor je flesje hier.

the o.g. hot sauce by heatsupply saus

Om de beginner helemaal uit de brand te helpen hebben we het hot sauce proefpakket ‘mild’ samengesteld, met 3 toppers die we gerust mild durven te noemen. Kijk gerust ook nog eens naar het overige aanbod milde hot sauces. Of natuurlijk naar de rest van ons grootste assortiment hete sauzen van Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify