Zo vervang je de ‘gewone’ Tabasco in recepten voor smaakvollere alternatieven

Ben jij iemand die graag recepten gebruikt tijdens het koken? Slim, want er staat precies in wat je moet doen en welke ingrediënten je nodig hebt. Helaas worden hierin wel nagenoeg alleen ingrediënten genoemd die in elke supermarkt te koop zijn. Dit zorgt soms voor weinig variatie of diepgang. Om een gerecht wat pit te tegen wordt bijvoorbeeld vaak Worcestershire saus maar nog vaker Tabasco genoemd. Ze helpen je inderdaad een gerecht wat pikanter te maken, maar er zijn alternatieven die een stuk smaakvoller zijn, meer variatie bieden en zelfs goedkoper zijn.

Smaak

Tabasco (red pepper) is een pikante saus die slechts uit 3 ingrediënten bestaat: azijn, chilipeper en zout. Het ontbreken van andere ingrediënten maakt hem allround, maar daardoor is hij tegelijkertijd niet heel bijzonder van smaak en men kan het als zuur ervaren. Gelukkig zijn er meer veelzijdige hete sauzen die qua smaak wat meer verfijning hebben en je gerechten specialer weten te maken.

Alternatieven

Laten we eerst op eigen bodem blijven. Een mooi alternatief van Nederlandse makelijke is de Tranquilizer van Raijmakers Heetmakers. Deze hete saus van Habanero & Zoete Aardappel is heel veelzijdig en je kunt er de perfecte hoeveelheid pit en smaak aan een gerecht mee geven. Dat snufje gerookte paprika maakt deze saus ook een stukje spannender dan Tabasco.

Op zoek naar een zo goedkoop mogelijk alternatief? Dan is Tapatío wellicht het beste alternatief. Deze saus is een stuk voordeliger en ook qua smaak verkiest Mexico dit boven gewone tabasco. Een flesje Tapatio van 148ml kost hier in de shop slechts €3,50. Omgerekend naar 100ml is dat €2,33 terwijl Tabasco omgerekend maar liefst 68% duurder is ( €3,92 per 100 ml). Tapatío is net als Tabasco redelijk straight forward, maar door de toevoeging van specerijen is hij net wat spannender.

Een derde alternatief is Marie Sharps. Deze hot sauces uit Belize kennen één van de beste prijs/kwaliteit-verhoudingen die je in de markt zult vinden. Zo is de Hot Habanero van Marie Sharp’s lekker pittig en ook de smaak, door de toevoeging van ui, knoflook, limoen en wortel, voortreffelijk. Een flesjes Marie Sharp’s Hot Habanero kost slechts €5,95

Kiezen voor allround is dus makkelijk, maar soms is het goed om wat meer naar de hoofdingrediënten van je maaltijd te kijken. Zo maak je matches die elkaar versterken en het geheel naar een hoger level tillen. Smakelijk eten alvast!

Hier vind je ons hele aanbod aan hete sauzen.

Eén reactie op “Zo vervang je de ‘gewone’ Tabasco in recepten voor smaakvollere alternatieven”

  1. Notaris Jan schreef:

    Tabaco is heel bijzonder qua smaak.
    Juist omdat het jaren in houten vaten is bewaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify