Zo maak je thuis een perfecte Spicy Bloody Mary cocktail

De bloody mary is een klassieke cocktail die aan een aardige comeback bezig is. Hoewel ze het de ultieme brunch cocktail noemen vinden wij dat deze cocktail op praktisch elk tijdstip van de dag wel gedronken kan worden. En weet je wat deze klassieker zelfs nog beter maakt? Een paar duppels hot sauce! Hieronder vind je het recept van Raijmakers Heetmakers voor een perfecte pittige bloody mary.

Ingrediënten Spicy Bloody Mary

  • 150 ml tomatensap (goede kwaliteit)
  • 60 ml Vodka
  • Een paar druppels Raijmakers Heetmakers Tranquilizer hot sauce
  • Worcestershire sauce
  • 1 Augurk
  • Een paar Olijven
  • 2 stukken Smoked Bacon (van de slager)
  • 1 stronkje bleekselderij
  • 1 theelepel Mierikswortel
  • 1 schijfje citroen
  • Cajun Spices
  • peper en zout

Instructies voor Spicy Bloody Mary

Pak 3 glazen: 1 glas waarin je de uiteindelijke cocktail gaat serveren en 2 grotere glazen die je gebruikt om de cocktail mix mee te maken. Allereerst gaan we het serveerglas prepareren en het een mooie cajun-zout rand geven. Hoe? Pak het schijfje citroen en zet deze op de rand van het glas. Bevochtig de hele rand met de citroen en dip deze vervolgens schaaltje met cajun-zout mix.

Nu het serveerglas klaar is kun je één van de andere twee grote glazen pakken. Doe de mierikswortel, Raijmakers Heetmakers Tranquilizer hot sauce, Worcestershire saus, cajun spices, peper en zout in het glas.

Vervolgens gooi je de vodka en tomatensap in het glas en knijp je er wat citroensap bij.

Nu gaan we deze cocktailmix afkoelen. Pak nu het tweede grote glas en vul dit met ijs. Pak het glas met de cocktailmix in één hand en het glas met de ijsklonten in je andere handen. Gooi de cocktailmix in het glas met ijsklonten. Vervolgens gooi je de cocktail over en weer tussen beide glazen. Dit herhaal je een aantal keer. Zodra de mix koud is gooi je de bloody mary in het serveerglas. Inclusief de ijsklonten.

Nu kun je jouw creativiteit de vrije loop laten en je spicy bloody mary gaan garneren.  Wij kozen voor de klassieke stronk bleekselderij, wat olijven, een augurkje (in vieren) en – last but not least – twee dik gesneden en gerookte stukken bacon. Wij kochten dit gewoon bij de ambachtelijk slager in het dorp, maar als je een BBQ koning bent kun je deze natuurlijk ook zelf smoken. Wissel een slokje Bloody Mary af met een hapje van de hartige bacon. Een heerlijke combi en een hit bij een zomerse BBQ!

Dit is ‘m : een spicy Bloody Mary Raijmakers Heetmakers-stijl. Als de Tranquilizer hot sauce niet pittige genoeg voor je is dan kun je ook hun Brain Buzzer met Carolina Reaper gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify