Deze 4 cocktails zijn extra lekker met wat hot sauce erbij!

hot sauce cocktails om thuis zelf te maken

Normaal denk je bij cocktails en hot sauce misschien vooral aan het blussen van het brandje in je mond, maar wist je al dat de twee heel goed samen gaan? Pittige cocktails zijn echt wel een dingetje en als je je ervoor open stelt gaat er een hele nieuwe wereld open. Dat betekent trouwens niet dat het super pittig moet, maar juist de combinatie van de frisse, hartige en zoete smaken combineren heerlijk met een klein beetje pit in je cocktail. Dit zijn 4 hot sauce cocktails die je thuis heel gemakkelijk na kunt maken.

Bloody Mary

Een classic cocktail op basis van tomatensap en vodka, met extra toevoegingen als worcestershire saus en selderij. Hier wordt in het originele recept zelfs al regelmatig gebruik gemaakt van tabasco, maar in dit voorbeeld wordt een wat hetere saus gebruikt. De Raijmakers Heetmakers Brain Buzzer, gemaakt met Carolina Reaper pepers. Die past er sowieso heel goed bij, want ook deze hot sauce heeft een basis van tomaat. De perfecte cocktail voor elke tijd van het jaar. Van zomers tot hartje winter, dit spul hits the spot.

Michelada

Nog een cocktail op basis van tomatensap, maar deze keer in combinatie met een lekker zomers biertje. Deze Latijns-Amerikaanse cocktail is al spicy van zichzelf, want bij het originele recept wordt al gebruik gemaakt van hot sauce én chilipoeder. In dit recept wordt de cocktail gemaakt met de licht rokerige en lekker pittige Raijmakers Heetmakers Tranquilizer hot sauce. De perfecte cocktail voor de liefhebbers van bier én hot sauce. Zo maak je ‘m thuis na.

Margarita

De Margarita is de meest verfrissende en zomerse van het stel. Daarnaast is het waarschijnlijk ook de meest bekende van allemaal en één van de gemakkelijkste om te maken met maar 3 ingrediënten: Tequila en Cointreau worden namelijk gecombineerd met limoensap, maar dan is ‘ie nog niet pittig. Daarom hebben wij de voorkeur voor een extra ingrediënt: de Raijmakers Heetmakers Immune Booster hot sauce, gemaakt met Jalapeño, limoen en gin. Verfrissend en heel licht pittig. De perfecte zomerse cocktail die je zo maakt.

Moscow Mule

De naam doet vermoeden dat deze cocktail in Rusland is ontstaan, maar het is toch echt de Verenigde Staten. Een zakenman kon daar moeilijk van zijn vodka afkomen en om het toch wat interessanter te maken voor de Amerikanen werd het gecombineerd met gemberbier. Zo is een klassieker geboren. Wij hebben echter een manier gevonden hoe je ‘m nóg lekkerder maakt: met Jalapeño en Queen Majesty Scotch Bonnet & Ginger hot sauce. Check hier hoe je deze heerlijke cocktail maakt.

Op zoek naar meer hot sauce inspiratie? Op onze recepten pagina vind je meer dan genoeg ideeën, dus daar kun je wel even mee vooruit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify