Must try voor de echte chiliheads: Popcorn met hot sauce

Plof op de bank, gooi de voetjes omhoog en zwengel Netflix maar weer aan. Lig je lekker? Oh wacht, je bent die bak popcorn vergeten. Die mag natuurlijk niet ontbreken bij bij een spannende serie of film. Wil je die bak popcorn ook graag eens wat spannender maken, gooi het dan eens over een andere boeg en voeg wat hot sauce toe. Wedden dat je het gaat waarderen? Je doet het als volgt

Welke hete saus?

In Amerika is hot sauce op popcorn inmiddels aardig mainstream geworden. De combinatie van zoet (of zout) en spicy in deze snack is verslavend lekker. Voor pittige popcorn worden meestal sauzen gebruikt als Tapatio, Cholula of bijvoorbeeld deze Sriracha. Ze moeten vooral niet te dik en makkelijk aan te brengen zijn. Beter neem je geen hot sauces met fruit of extreme varianten. Of je moet ervan houden om de hele film met betraande ogen te kijken. Best een slimme tactiek bij een emo-film. Blame the hot sauce.

Hot sauce op popcorn aanbrengen

Er zijn verschillende manieren om de hete saus op je popcorn aan te brengen:

  1. Drizzle: De meest straight forward manier is de popcorn in een kom doen en dan voorzichtig de hot sauce over je popcorn druppen. Het nadeel hiervan is dat de saus niet goed over alle popcorn verdeeld raakt. Sommige stukjes hebben geen hot sauce en andere krijgen misschien een overload. Maar als je dat niet erg vindt is dit de makkelijkste manier.
  2. Schudden: Doe de popcorn in een papieren zak en druppel de hot sauce erbij. Schud de zak heen en weer zodat de hot sauce zich gaat verdelen over de popcorn. Op deze manier wordt de hete saus het best verdeeld.
  3. Veilige manier: doe de hot sauce in een schaaltje en dip je popcorn voorzichtig. Dit is een veilige manier om het uit te proberen, maar je moet wel steeds opnieuw dippen.

Wij houden van deze pittige combi. We zijn benieuwd of jij het ook lekker gaat vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify