Pittige Groene Viscurry met Kabeljauw en hot sauce

afbeelding van pittige groene viscurry met hete saus

Voor nummer 11 van onze Hot Sauce Recipe reeks gaan we voor het eerst met vis werken. Kabeljauw om precies te zijn. Met vis kun je natuurlijk van alles doen, maar zelf houden we erg van curry’s. Hoe pittiger hoe beter en sommige hot sauces lenen zich uitstekend voor het maken van een pittige curry. Vandaar de pittige viscurry als recept nummer 11.

Hieronder vind je de receptvideo. Wil je het recept en de ingrediëntenlijst liever lezen, scroll dan voorbij de video.

Ingriediënten pittige viscurry

 • Kabeljauw (1 stuk a 150 gram per persoon)
 • Volle Yoghurt
 • Geraspte kokos
 • Ui
 • Rode Paprika
 • Clark & Hopkins Assam Hot Sauce
 • Lente-ui
 • Zout & Peper

Instructies

 1. Snijdt de paprika in lange stukje. Vervolgens snijdt je een ui doormidden en daarna in dunne halve ringen.
 2. Neem nu de lente-ui en snijdt in kleine, dunne ringetjes.
 3. Nu gaan we het currymengsel maken. Neem een kom en doe hier ca. 100 gram volle yoghurt in. Vervolgens gooi je daar 4 eetlepels geraspte kokos in. Nu doen we er 4 eetlepels Clark & Hopkins Assam Hot Sauce in of eventueel de Hot Thai Green van Seed Ranch wanneer je het nog heter wilt hebben. Doe hier nog de lente-ui bij en meng alles goed door elkaar.
 4. Neem nu een stuk aluminiumfolie. Op de plek waar je zometeen de vis gaat leggen smeer je alvast wat van het curry-yoghurtmengsel. Leg er nu een stuk kabeljauw op en bedek deze vervolgens royaal met meer van het mengsel.
 5. Wanneer de vis royaal bedekt is leg je er lekker veel paprika en ui op en vouw je de aluminiumfolie dicht. Nu heb je een mooi vispakketje, welke voor 15 minuten op 180 graden celsius de oven in mag.
 6. Intussen kook je wat (basmati) rijst als bijgerecht. Volg de instructies op de verpakking.
 7. Haal het vispakketje uit de oven en leg samen met de rijst op het bord. Je kunt de vis uit het pakketje eten of leg het om je bord. Finish touch is natuurlijk wat extra hot sauce.
 8. Geniet ervan en vergeet niet de subscriben op ons Youtube kanaal. Dit stimuleert ons elke zondag weer een nieuw recept voor jullie te droppen. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify