Philly Cheesesteak Sandwich met Entrecote, Hot Sauce en Knoflookboter

foto van een philly cheesesteak sandwich

Wat gaat er boven een goede sandwich? Wat ons betreft weinig. Een lekker broodje, goed belegd en perfect afgetopt met een goede scheut hot sauce. Blijer kun je ons niet maken. Vandaar dat we deze keer weer wederom een klassiek sandwich recept voor jullie hebben uitgewerkt: de Philly Cheesesteak Sandwich. Een pittige variant zoals je begrijpt.

Philly Cheesesteak Sandwich

Hieronder vind je de instructievideo, maar mocht je liever alles willen lezen dan scroll je voorbij de video.

Ingrediënten (3 personen):

 • Rib Eye of entrecote, ca. 375 gram
 • Zoete ui, 2 stuks
 • Jalapeño’s, 2 stuks
 • Broodjes,
 • Boter, een flinke klont
 • Knoflook
 • Olijfolie
 • Hot Sauce, Lucky Dog Black Label

Instructies:

 1. Voordat je begint leg je het rundvlees voor 40 minuutjes in de vriezer. Hierdoor kun je hem straks beter dun snijden. Wij gebruikten Entrecote, omdat er helaas geen Rib Eye beschikbaar was, maar eventueel kun je ook ander rundvlees gebruiken. Zo lang het maar geen stoofvlees is.
 2. Snipper de zoete uien en de pepers. Doe wat olijfolie op een bakplaat of in een pan en fruit de ui en pepers todat de ui licht gekarameliseerd is. Haal van het vuur en doe in een schaaltje.
 3. Nu maken we de knoflookboter. Erg simpel, want het enige wat je nodig heb is een grote klont boter en pers hier een teentje knoflook boven uit. Neem nu een mes en meng de knoflook door de boter.
 4. Nadat het rundvlees 40 minuutjes in de vriezer heeft gelegen, ga je hem dun snijden in plakjes van nog geen halve centimeter dik. Wanneer je het vlees gesneden hebt leg je in een grote schaal.
 5. Snijd een broodje open en smeer beide kanten in met knoflookboter. Vervolgens leg je deze met de binnenkant op een hete bakplaat waardoor de boter smelt en de binnenkant tegelijkertijd crunchy wordt. Dit duurt amper 2 minuutjes en dan mag je de broodjes even aan de kant leggen.
 6. Doe wat olijfolie op de bakplaat of in de pan en breng naar hoge temperatuur. Leg de vlees op de bakplaat en verdeel goed zodat alle stukjes de bakplaat raken en aanbakken. Laat 2 minuutjes liggen, bestrooi met zeezout en draai vervolgens het vlees om. Dit mag nog 1 minuutje op hoog vuur bakken.
 7. Draai nu het vuur laag en voeg de gebakken ui en pepertjes toe. Nu is het tijd voor de hot sauce. Druppel flink wat Lucky Dog Black Label hete saus over het vlees, wat het geheel een pittige en ook zoete touch geeft. Meng alles nog een keer goed.
 8. Neem nu provolone kaas of, als die niet beschikbaar is, een rookkaas. Die hebben wij genomen en dat past ook heerlijk bij deze Philly Cheesesteak Sandwich. Laat dit nog even boven het vlees smelten en schep vervolgens op het broodje.
 9. Als laatste kun je nog wat extra hot sauce op je broodje doen voor extra pit of direct aanvallen. Smakelijk!

Abonneer voor meer recepten!

Wil je elke zondag een nieuw hot sauce recept? Support ons dan door naar ons YouTube kanaal te gaan, waar onze recepten elke zondag verschijnen, en subscribe op ons kanaal. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify