Meet the Makers: Queen Majesty Hot Sauce

hot sauce interview queen majesty meet the makers heatsupply

Steeds meer mensen leren de wondere wereld van hot sauce kennen, maar over de makers van die heerlijke hete sauzen is voor velen nog niet veel bekend. Wie zijn toch die helden achter de merken die ons verwennen met de lekkerste pittige sauzen? Tijd om daarachter te komen in onze interview-serie ‘Meet the Makers’.

Queen Majesty Hot Sauce

We hebben inmiddels al een aantal interviews afgenomen met de beste hot sauce makers en dan mag de ‘Koningin’ natuurlijk niet ontbreken. De sauzen van Queen Majesty zijn namelijk al heel lang bij ons te verkrijgen en horen sinds de start al bij de meest geliefde sauzen. Als je onze Staff Picks al eens gelezen hebt dan zal je misschien zelfs weten dat twee van de drie Queen Majesty sauzen onze all time favorieten zijn. Die twee sauzen zijn trouwens ook bekend van Hot Ones. Ze worden gemaakt in New York City door Erica, wie ook de eigenaresse en oprichter van het merk is én reggae DJ. Gelukkig heeft ze toch nog wat tijd gevonden om onze 10 vragen te beantwoorden.

Wanneer & wat was je eerste hot sauce ervaring?

Ik ben opgegroeid in Buffalo, New York en mijn eerste ervaring moet wel Frank’s op wat wings zijn. Ik denk dat iedereen in Buffalo wel een fles Frank’s in de koelkast heeft staan.

Waardoor besloot je je eigen merk te starten?

Ik eet hot sauce elke dag en op alles. In de winkels kon ik niet echt hot sauces vinden waar ik helemaal gek op was. Ik gebruikte veel Tapatio, maar dat was niet heet genoeg. Ik vond El Yucateco goed vanwege de hitte, maar was geen fan van de ingrediënten die ze gebruiken. Ondertussen maakte ik mijn eigen saus al een paar jaar en ik dacht dat andere mensen die extra optie ook wel zouden willen.

Hoe kwam je op de naam van je merk?

Ik ben al heel lang DJ en dat doe ik sinds het begin al onder de naam Queen Majesty. Later besliste ik om die naam ook te gebruiken voor de naam van de hot sauce, omdat het een alias is én omdat het heel vrouwelijk is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Queen Majesty (@thequeenmajesty)

Wat is je favoriete ingrediënt om mee te werken (behalve pepers natuurlijk)?

Ik hou echt van azijn en citrus. En zout. En zwarte peper.

Hoe ziet je werkruimte eruit?

Hieronder zie je wat foto’s van de werkruimte bij Queen Majesty en het team dat daar hard aan het werk is om die heerlijke sauzen te maken. Bij de volgende vraag krijg je een extra kijkje in de keuken met niemand minder dan Sean Evans.

Wat is het ultieme hoogtepunt tot nu toe?

Eerlijk, elke keer als iemand de tijd neemt om ons te schrijven en ons te laten weten hoe veel ze van onze sauzen houden. Dat motiveert ons heel erg en dat is ook precies wat we willen bereiken met ons harde werk. En hoewel ik behoorlijk nerveus was, was hot sauce maken met Sean Evans in onze keuken heel erg leuk (video hieronder).

Wat is je favoriete hot sauce van een ander merk?

Dit is een hele lastige vraag, want ik respecteer zó veel mede-makers! Jullie hebben in ieder geval heel veel geweldige opties in jullie winkel.

Wat is je favoriete muziek om te draaien tijdens het maken/eten van hot sauce?

Soul Leaders – Pour On The Sauce
Jackie Mittoo – Hot Tamale
Lennie Hibbert – Real Hot
Errol Dunkley – Little Way Different
Yaadcore – Ready Now

Welke voedsel + (je eigen) hot sauce combinatie moeten onze volgers echt eens proberen?

Honing met onze Queen Majesty Scotch Bonnet & Ginger mixen en vervolgens over gefrituurde kip besprenkelen (of over nep kip uit de airfryer, zoals ik het doe).

We willen Erica van Queen Majesty bij deze bedanken voor het beantwoorden van onze vragen, maar vooral voor het maken van geweldige hete sauzen. Hier kun je alle Queen Majesty hot sauces vinden. Wil je meer verhalen achter de sausmakers lezen? Check hier dan al onze ‘Meet the Makers’ interviews!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify