Get FREE SHIPPING on orders of €60+ to The Netherlands & Belgium and €70+ for Germany
FREE SHIPPING on €60+ orders to The Netherlands & Belgium and on €70+ orders to Germany
Safely Pay with iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact / Mister Cash and many more.

"STAFF PICKS"

Onze favoriete producten van het moment

Op onze Staff Picks pagina lichten wij onze favoriete producten van het moment uit. Meestal zijn dit hot sauces, maar af en toe maken we een uitstapje naar andere spicy producten die je op onze webshop kunt scoren. Dus scroll door, leer ons een beetje kennen en kom erachter welke producten (en waarom) onze favorieten zijn. We updaten deze lijst regelmatig.

Naam: Stan.
Functie: Eigenaar.
Likes: Kendrick Lamar, Game of Thrones & The Dark Knight en Voetbal.
Food: Burgers & Aziatisch.
Drink: Speciaalbieren & Whisky.
All-time favo hot sauce: Queen Majesty Red Habanero & Black Coffee

Keith’s Burger Sauce Zo ongeveer elke zaterdag maak ik voor m’n avondeten een heerlijke burger en als ik qua toppings dan de meer ‘klassieke’ kant op ga, dan is deze Keith’s Burger Sauce een geweldige toevoeging. Het mosterd gehalte ligt best hoog, maar dat vind ik juist heel nice op een burger. Het zuurtje dat door de hartigheid en lichtzoete van de kaas en uien heen snijdt. De gerookte Jalapeño’s en Serrano’s zorgen voor een lichte kick, zonder echt heet te worden. Gewoon echt een hele goede (cheese)burger saus, zoals de naam al doet vermoeden. 

Torchbearer Honey Badger Op een paar uitzonderingen na gebruik ik niet zo heel vaak hot sauces van de categorie ‘heel heet’ of ‘extreem heet’, maar deze Honey Badger is zo’n uitzondering. Met Trinidad Scorpion en Carolina Reaper pepers is er meer dan genoeg hitte die ook lekker opbouwt, maar door de zoetheid van de honing is het toch net wat gemakkelijker te hebben. En dan de smaak: wow! Door ook nog wat mosterd toe te voegen is een soort heel hete honing-mosterd saus ontstaan die echt heerlijk is bij de zalm, (gefrituurde) kip en allerlei sandwiches. 

Onima Nantesa – Mijn lijstje ‘picks’ kan niet compleet zijn zonder een goede allround hot sauce en dat is deze Onima Nantesa momenteel. Met bijzondere ingrediënten als kombucha, gember en citroen zou je misschien niet per se een allround saus verwachten, maar de smaken matchen perfect en zijn zo subtiel aanwezig dat geen van deze ingrediënten té aanwezig is. Als er dan toch één ingrediënt wat meer naar voren komt dan is het de gember en dat maakt ‘m extra goed in de Aziatische keuken. Daarnaast is het ook gewoon een heel tof ‘microbatch’ merk met net zo’n toffe labels. Deze hot sauce was trouwens ook onderdeel van onze subscription box van maart.

Naam: Freek.
Functie: Eigenaar.
Likes: De Jeugd, NBA, F*ck That’s Delicious (VICE).
Food: Pizza.
Drink: Primitivo & Ginger Beer (please do not mix the 2)
All-time favo sauce: Queen Majesty Scotch Bonnet & Ginger.

Steel City Jade Jaguar – Een type hot sauce dat ik altijd in de koelkast heb staan is een “verde”. Oftewel, een groene hot sauce, vaak gemaakt met jalapeño pepers en de frisse smaak van limoen. Een nieuwe favoriet in deze categorie voor mij is de Jade Jaguar van Steel City. Gewoon een super goed gebalanceerde verde met toevoegingen van ui, knoflook en een tikkeltje koriander. Perfect voor taco’s, maar ook op burgers of een sandwich.

Heartbeat Red Habanero – Naast een verde, moet ik ook altijd een goede allround hot sauce in mijn collectie hebben. Zo’n hot sauce die je overal bij kunt eten. Nu claimen heel veel merken dat je hun sauzen op alles kunt gooien, maar wat mij betreft zijn er maar een paar sauzen waarbij dit daadwerkelijk geldt. Deze Red Habanero van Heartbeat is zo’n voorbeeld. Weinig poespas, maar mooie ronde smaken van gefermenteerde habanero’s, rode paprika, ui, knoflook en een klein snufje suiker. Echt lekker bij praktisch alles.

Sweet Heat Hot Honey – Ik zit weer in de fase dat ik het liefst elke dag verse pizza’s zou willen maken. Aangezien dat redelijk wat tijd kost komt het daar gelukkig niet van, maar een paar keer per maand slinger ik mijn pizza-oven aan en bak ik Napolitaanse pizza’s op hoog vuur. Zodra deze op mijn bord ligt gaat de hot honey van Sweet Heat er vaak direct overheen. Meestal gevolgd door een andere hot sauce, maar de pittige zoetheid van Hot Honey is haast onmisbaar geworden voor pizza’s. Een dikke aanrader.

Naam: Ruth.
Functie: Order fulfillment.
Likes: Muziek, zingen, eten, poezen, mijn hubby & zoontje.
Food: Pasta, pizza, curry.
Drink: Primitivo, Chardonnay, klassieke Mojito.
All-time favo sauce: Mijn “hot sauce verslaving” begon met Marie Sharp’s Mild Habanero Pepper Sauce.

Torchbearer Danny Wood’s Jalapeño & Cilantro sauce – Vaak kom ik uit bij wat donkere smokey sauzen als mijn favoriet, maar dit is een heerlijk fris groen sausje om toe te voegen aan de line up in je koelkast. Het sausje valt onder de categorie mild, maar is een ware smaaksensatie met een goede dosis knoflook, koriander en limoen. De zwarte peper komt een beetje uit onverwachte hoek, maar is zeker een goede toevoeging. Mocht je niet bij “team koriander” horen, dan brengt dit sausje daar misschien wel verandering in.

Karma Ghost Island hot sauce – Dit fruitige sausje, met onder andere sinaasappel en mango, heeft mij blij verrast. Voor mij wel op het randje van wat ik lekker vind qua spice, maar op de juiste manier gedoseerd tilt deze saus mijn gebakken visje toch wel naar een hoger niveau. Door de mosterd ondertoon is dit ook een topper om een Caribische twist te geven aan je hotdog.

Hot Ones The Classic Garlic Fresno Edition – Op het eerste gezicht leek deze hot sauce me niet heel spannend, maar degenen die onze staff picks al een tijdje volgen weten inmiddels dat ik mega knoflook fan ben. Deze saus moest ik dus wel proberen. En dat viel dus zeker niet tegen! Een super veelzijdig sausje met knoflook en zwarte peper in de hoofdrol, yummm! De hitte is mild, waardoor dit voor iedereen (die van knoflook houdt) een super sausje is.