Meet the Makers: Piko Peppers

Steeds meer mensen leren de wondere wereld van hot sauce kennen, maar over de makers van die heerlijke hete sauzen is voor velen nog niet veel bekend. Wie zijn toch die helden achter de merken die ons verwennen met de lekkerste pittige sauzen? Tijd om daarachter te komen in onze interview-serie ‘Meet the Makers’.

Microsaucerie Piko Peppers

Tot aan seizoen 19 van Hot Ones waren we nog helemaal niet bekend met het merk Piko Peppers, maar vanaf de bekendmaking van de seizoen 19 line-up veranderde dat. Daar noemde host Sean Evans de Piko Riko hot sauce van het Canadese merk een top 5 hot sauce die hij ooit geproefd heeft. En dat zegt wat, want Sean heeft héél wat hot sauces geproefd! Toen wisten we al dat we deze saus ook moesten hebben en bij het checken van website van Piko Peppers werden we alleen maar meer enthousiast over alle andere smaken die ze maakten. Inmiddels verkopen we een heleboel sausjes met de herkenbare katjes erop en in no-time groeide het merk uit tot een blijvertje. Hoog tijd om ze beter te leren kennen, dus beantwoorden eigenaren JP & Val onze 10 vragen.

Wanneer & wat was je eerste hot sauce ervaring?

We houden allebei al sinds heel jonge leeftijd van hete saus en allerlei kruiden, ook al was pittig eten hier voorheen niet echt een dingetje. We doen eigenlijk hete saus op elk gerecht dat we eten.

Waardoor besloot je je eigen merk te starten?

Val en ik waren al een enorme fan van hete saus toen we elkaar jaren geleden ontmoetten, maar wat ons ertoe aanzette om ons eigen merk te starten, is het feit dat we hier niet precies de hete saus konden vinden die we zochten. Natuurlijk zijn er nog andere goede merken in Montréal en omstreken, maar we wilden niet alleen onze eigen producten hebben, maar ook alle merken samenbrengen op één fysieke plek en daarom hebben we de gewaagde stap gezet om tegelijkertijd de Chez Piko-winkel (de eigen hot sauce winkel, hieronder te zien) in Montréal te openen. De winkel helpt ons enorm om contacten te leggen met andere sausmakers en dat vinden we geweldig.

 

Hoe kwam je op de naam van je merk?

Er zit geen bepaalde betekenis in de naam van ons merk. Het kwam vanzelf bij ons op. Het kan veel verschillende dingen betekenen in verschillende talen, maar het is ook een van de vele namen van onze kattenmascotte.

Wat is je favoriete ingrediënt om mee te werken (behalve pepers natuurlijk)?

Wij zijn echt pro-knoflook en spelen graag met verschillende specerijen en kruiden.

Wat is het ultieme hoogtepunt tot nu toe?

Natuurlijk is het zonder enige twijfel dat onze Piko Riko saus verscheen in Hot Ones seizoen 19, gecombineerd met de onverwachte lovende kritieken over de saus door Sean Evans (top 5 saus die hij ooit in zijn leven heeft gehad).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 🔥Piko Peppers🔥 (@pikopeppers)

Wat is je favoriete hot sauce van een ander merk?

We hebben er veel sinds we een eigen hot sauce winkel hebben. We houden echt van het merk Kanzuri, Kaminari hot sauce, een Japans bedrijf. Ze hebben een heel lang en specifiek fermentatieproces en dat vinden we geweldig. Ook de beruchte Dirty Dick’s hot sauce is een eeuwige klassieker. Karma Sauces is een fantastisch merk met een indrukwekkend assortiment en om aan de meer commerciële kant af te ronden: de goede oude Iguana-saus of die van Marie Sharp’s zijn behoorlijk goed

Heb je een favoriete culturele hot sauce referentie (in muziek of tv/film)?

Niet veel culturele referenties in tv/film, maar we werken graag samen met muziekartiesten. De eerste was met de muziekband Le Matos, een zeer populaire electroband uit Montreal en onze meest recente en grootste, met de enige echte Venetian Snares.

Wat is je favoriete muziek om te draaien tijdens het maken/eten van hot sauce?

Zoveel mogelijke antwoorden hier. We zijn groot fan van elektronische en experimentele muziek. Aphex Twin, Autechre, Venetian Snares om er maar een paar te noemen. Zoals ik al zei, we hebben een collab-saus met Venetian Snares, een breakcore / IDM-legende en een echte hot sauce liefhebber. Echt trots op deze! Verder luisteren we naar Elke Aleksi Perälä, Eprom, het laatste Fever Ray-album, Kavari, veel techno en drum & bass.

Welke voedsel + (je eigen) hot sauce combinatie moeten onze volgers echt eens proberen?

Je moet zeker de Piko Riko met pizza proberen, de Coco Buffalo op ALLES of de White Rabbit op vis of salade.

We willen JP & Val bedanken om de tijd te nemen voor onze ‘Meet the Makers’ vragen en natuurlijk voor het maken van geweldige hot sauces. Check alle Piko Peppers hot sauces hier. Als je meer verhalen achter de hot sauce makers wilt lezen dan kun je hier al onze Meet the Makers interviews checken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify