Meet the Makers: Karma Sauce

heatsupply karma sauce interview

Steeds meer mensen leren de wondere wereld van hot sauce kennen, maar over de makers van die heerlijke hete sauzen is voor velen nog niet veel bekend. Wie zijn toch die helden achter de merken die ons verwennen met de lekkerste pittige sauzen? Tijd om daarachter te komen in onze interview-serie ‘Meet the Makers’.

Karma Sauce

Deze keer stellen we niemand minder dan Gene, oprichter van Karma Sauce, onze 10 vragen. Bij die merknaam zou bij jou als hot sauce fan toch wel een belletje moeten rinkelen, want ze hebben een groot aantal populaire smaken én zijn behoorlijk betrokken bij Hot Ones. Zo hebben ze al een aantal sauzen in de line-up gehad, zoals Extreme Karma en Burn After Eating, maar iets wat minder mensen weten is dat ze ook de Los Calientes sauzen van Hot Ones hebben gemaakt. Echte experts in het maken van hot sauces dus, maar we willen meer weten en daarom stelden we Gene onderstaande vragen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Karma Sauce (@karmasauce)

Wanneer en wat was je eerste hot sauce ervaring?

Pittig eten is iets waar al bijna net zo lang van hou als dat ik me ook maar iets kan herinneren. Het eerste Mexicaanse restaurant in mijn dorp opende dichtbij mijn basisschool en ik was weggeblazen. Elke nieuwe blootstelling aan pittig eten was als een openbaring voor mij, van Thai curry tot Buffalo chicken wings.

Waardoor besloot je je eigen merk te starten?

Het Karma Sauce bedrijf is ontstaan uit een groenteteelt project wat uitmondde in een ‘locavore’ challenge in september 2009. De challenge was om een maand lang alleen maar voedsel te eten afkomstig uit een gebied binnen een straal van 50 mijl vanaf je huis. Hot sauce was één van de moeilijkste onderdelen hiervan, want er waren geen lokale hot sauces verkrijgbaar. Daarom besloot ik er zelf een te maken met een regionaal karakter. De feedback was zo positief dat ik besloot er een business van te maken.

Een vroege uitdaging was het vinden van een manier om de saus in flesjes te laten krijgen, zonder de manier te veranderen waarop ik de saus maakte. Ik heb gesprekken gehad met een flink aantal bedrijven om de productie en het bottelen uit te besteden, maar nergens zou het lukken zonder dat de formule van de saus aangepast moest woren en daardoor de kwaliteit minder werd. Daarom besloot ik mijn eigen bedrijf op te starten met de mogelijkheid om de groenten te verwerken zoals ik dat wilde. Het verwerken van hele (niet al voorgesneden) groenten is veel extra werk, maar ik denk dat het dat waard is.

Hoe kwam je op de naam van je merk?

De Karma Sauce naam is geïnspireerd op een puppy genaamd Karma die wat rond aan het neuzen was in de groentetuin toen de eerste saus uitgevonden werd.

Wat is je favoriete ingrediënt om mee te werken?

Pepers natuurlijk! Maar ik hou tegenwoordig ook van het werken met komijn en citroengras.

Hoe ziet je werkruimte eruit?

Gene was zo aardig om verschillende foto’s van het gehele proces naar ons te sturen, van groentetuin tot het maken en inpakken van de saus.

Wat is het ultieme hoogtepunt tot nu toe?

Een vaste plek in de Hot Ones line up sinds seizoen is geweldig (Los Calientes).

Wat is je favoriete hot sauce van een ander merk?

Op dit moment ben ik fan van Clark & Hopkins Assam Hot Sauce, maar dat varieert van dag tot dag.

Heb je een favoriete culturele hot sauce referentie (in muziek of tv/film)?

Hot Ones! Dat is de ‘big one’ of niet? Van vroeger vind ik de referentie naar Trinidad Charlie (een fantastische hot sauce maker) in Nowhere to Go, Nowhere to Be van Kenny Chesney heel mooi.

Wat is je favoriete muziek om te draaien tijdens het maken/eten van hot sauce?

Zet het Red Hot Chili Peppers album Blood Sugar Sex Magic op en gas geven maar.

Welke voedsel + (je eigen) hot sauce combinatie moeten onze volgers echt eens proberen?

Thai Stuffed Chicken Wings. Ze zijn crispy van buiten en flink gevuld met cellofaan noodles en pittige lekkerheid. Ze zijn niet gemakkelijk te vinden, maar iedereen die ze probeert vindt ze geweldig. Het is ook een zeer geschikt gerecht voor pittige sauzen, maar vooral perfect met Curry Karma of Cherry Bomb. Eenvoudiger zijn aardappelkoekjes (latkes) met zure room en Bad Karma hot sauce.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Karma Sauce (@karmasauce)

We willen Gene graag bedanken voor het beantwoorden van onze vragen. Uiteraard willen we jullie nog even wijzen op de geweldige sauzen die hij en zijn team maken. Hier kun je alle Karma hot sauces vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify