Pittige Moscow Mule met Jalapeño & Hot Sauce

Afbeelding van een pittige moscow mule cocktail recept

Kun je hot sauce in cocktails gebruiken? Het simpele antwoord is ‘ja’, maar is het ook lekker? Het antwoord hierop kan ook ‘ja’  zijn,  mits je de goede smaakcombi’s weet te vinden. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar we helpen je graag een handje met deze pittige variant van de Moscow Mule, waarin we Jalapeño en hot sauce gebruiken. We noemen hem de Jalapeño Mule. Een frisse, maar toch pittige cocktail voor de echte spice lover. Wedden dat jij en je vrienden dit lekker gaan vinden?

Hieronder vind je het videorecept van de Jalapeño Mule met hot sauce. Mocht je het recept liever lezen, scroll dan voorbij de video.

Ingrediënten Jalapeño Mule:

Instructies:

  1. Neem een Jalapeño en snijdt hier een schijfje vanaf. Haal de zaadlijsten en pitjes eruit. Snijdt doormidden en gooi vervolgens in een cocktailshaker.
  2. Doe hier de sap van een halve limoen bij en wat Scotch Bonnet & Ginger hot sauce van Queen Majesty bij. Gebruik een stamper om alle smaken goed uit de ingrediënten te krijgen.
  3. Neem 37ml Vodka en doe in de shaker. Vervolgens nog 10ml sinaasappellikeur erbij, bijvoorbeeld Cointreau. Voeg hier flink wat ijs aan toe en doe de deksel op de shaker. En shaken maar.
  4. Wanneer de drank gekoeld is giet je deze door een cocktail strainer in een glas, zodat het ijs en andere grove ingrediënten in de shaker achterblijven. Vul het glas met de drank tot aan de rand toe aan met ijs. Top af met ginger beer en klaar is kees.
  5. Geniet van je frisse Jalapeño Mule.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify