In Avocado Gebakken Ei met Bacon en Hete saus

image of an avocado with egg, bacon and hot sauce

Hou jij van avocado, ei, bacon en hot sauce? Als het antwoord hierop ‘ja’ is, dan moet je ons 20e Hot Sauce Recept zeker gaan maken. We gaan namelijk niet zomaar een ei bakken, nee, dit keer gaan we een ei ín een avocado bereiden. Niet alleen erg lekker, het ziet er ook nog eens erg nice uit. Een indrukwekkende side dish om je gasten mee te verrassen dus.

Hieronder vind je de video met het recept. Wil je het in avocado gebakken ei recept met bacon en hot sauce liever lezen? Scroll dan voorbij de video.

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op ca. 180 graden.
  2. Snijd een avocado doormidden en verwijder de pit. Hol de avocado nog iets verder uit zodat er een heel ei in past.
  3. Pak een ovenschaal en leg beide zijden van de avocado vast tegen de zijkant van de schaal. Doe hier wat zout, peper en alvast wat hot sauce in.
  4. Neem nu een eitje en breek deze in één helft van de avocado. Doe dit ook bij de andere helft en strooi nog een snufje zout over het ei. Zet de ovenschaal met avocado’s en ei voor 20 minuutjes in de voorverwarmde oven (180 graden celsius).
  5. In tussentijd gaan we de bacon / ontbijtspek uitbakken. Doe dit in een hete pan, zonder boter of olie. Bak totdat de bacon goed bruin is en leg deze vervolgens op keukenpapier. Snijd de bieslook fijn en de tomaatjes in kleine blokjes. Nu is het wachten totdat de eitjes en avocado klaar zijn.
  6. Haal de eitjes na 20 minuten uit de oven en hak de uitgebakken bacon klein. Nu kun je het gerecht gaan opmaken. Leg een helft avocado op een bord, bestrooi met bieslook, bacon en extra hot sauce. Top af met de gesneden tomaatjes.
  7. Dat wordt genieten!

Abonneer voor meer recepten!

Wil je elke zondag een nieuw hot sauce recept? Support ons dan door naar ons YouTube kanaal te gaan, waar onze recepten elke zondag verschijnen, en subscribe op ons kanaal. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify