Zo krijg je hot sauce vlekken uit je kleding

hoe krijg je hot sauce vlekken uit kleding?

Bij eten hoort knoeien en dat geldt natuurlijk ook voor eten met je favoriete hot sauce erop. Heel erg zonde van de verspilde hete saus natuurlijk en ook wel een beetje zonde van de kleding. De saus krijg je helaas niet meer terug, maar de kleding kun je nog wel redden. Er zijn gelukkig een paar manieren waarop je dat kunt doen.

Hoe haal je hot sauce uit kleding?

Aan de hand van een paar methodes/stappen zou je de hot sauce uit je kleding moeten kunnen krijgen en daarbij gebruiken we de tips van wikiHow.

1. Schraap eerst de hot sauce zo snel mogelijk van je kleding af

Gebruik hiervoor een lepel, botermes, betaalpas of keukenpapier om zoveel mogelijk hot sauce alvast weg te schrapen. Dit kun je het beste meteen doen, maar ook als het opdroogt voordat je het opmerkt kun je de vlek het beste zo snel mogelijk behandelen. Als je kledingstuk alleen chemisch gereinigd kan worden, schraap dan het overtollige weg en breng het naar een professional om het te laten reinigen.

2. Bakpoeder en koud water

Om een deel van de olie uit de vlek te absorberen, strooi je een flinke laag bakpoeder over het hele oppervlak van de vlek. Laat het minstens 15 minuten zitten, keer het kledingstuk dan binnenstebuiten en spoel de achterkant van de vlek (door het van achteren af te spoelen spoel je de olie uit de stof zonder de vlek te verspreiden) af met koud stromend water. Dit zal de vlek waarschijnlijk niet uit het kledingstek doen verdwijnen, maar het maakt het verdere schoonmaken wel gemakkelijker. Als je geen bakpoeder hebt kun je ook maizena gebruiken.

3. Vloeibaar wasmiddel op de vlek

Giet een klein beetje vloeibaar wasmiddel op de vlek en wrijf het er voorzichtig in. Vervolgens wacht je ongeveer 3 tot 5 minuten, draai je het kledingstuk binnenstebuiten en dan spoel je de plek weer af onder koud stromend water. Hierna was je de kleding zoals je dat normaal zou doen. Gebruik in ieder geval geen stuk zeep of waspoeder, want dit moet je vaak schrobben en dat zorgt er juist voor dat de vlek dieper in het stof trekt. Deze methode is trouwens vooral handig om opgedroogde vlekken te verwijderen, maar werkt ook met verse vlekken.

4. Ontsmettingsalcohol

Als je een snelle oplossing zoekt kun je ontsmettingsalcohol gebruiken door het op de vlek te deppen met schoon keukenpapier. Doe dit totdat het grootste deel van de vlek weg is, maar zorg er wel voor dat je het kledingstuk vervolgens snel droogt. Hand desinfecterend middel (helder en geurvrij) of witte azijn kun je ook gebruiken als je geen ontsmettingsalcohol hebt.

5. In de wasmachine

Ongeacht welke methode je gebruikt, als je het grootste deel van de vlek uit het kledingstuk hebt gehaald doe je de kleding in de wasmachine en draai je een koel programma. Het is beter om een koude was te draaien, want hierdoor voorkom je dat de vlek in de stof trekt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een handwas te doen. Is de vlek eruit? Doe het in de droger of hang het uit. Is er nog wel een lichte vlek aanwezig? Herhaal dan wat je al gedaan hebt totdat het er helemaal uit is.

Meme credits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify