Hoe combineer je hete saus?

Smaken verschillen, maar sommige combinaties werken gewoon net wat beter dan andere. We helpen je daarom graag een beetje op weg met hoe jij het beste je hete saus kunt combineren. Zie het als een suggestie, maar blijf ook vooral experimenteren en laat ons weten wat jij lekker vindt!

Rood vlees – Wil je de smaak van rood vlees naar een next level tillen? Het beste combineer je dan met donkere en (meer dan gemiddeld) pittige sauzen. Ze mogen ook een beetje een rooksmaak hebben (Blair’s Heat Chipotle Slam), knoflook en zelfs een vleugje bourbon zoals de Cajohn’s Black Cherry Vanilla Bourbon hot sauce.

Wit vleesFruitige sauzen passen perfect bij wit vlees zoals gegrilde of gefrituurde kip. Die combinatie is een absolute topper. Bij varkensvlees raden wij hot sauces aan met een rokerig smaakje.

Vis en zeevruchten – Ook bij vis en zeevruchten passen fruitige hete sauzen perfect. Met name de varianten met wat citrussmaken zoals de Marie Sharp’s Grapefruit Habanero zijn een goede match. Voor gegrilde of gefrituurde garnalen zijn hete sauzen met knoflook aan te raden.

Pasta – Tomatensaus en pasta is combinatie made in heaven. Voor een chilihead is een gewone tomatensaus wellicht een tikje saai, dus upgraden ze hem met wat hot sauce. Gewoon voor wat extra kick.

Rijst & Noedels – Bij Aziatische gerechten passen hete sauzen natuurlijk ook goed. Zowel de extreem hete als de fruitige gaan goed bij rijst- of noedelgerechten. Natuurlijk enigszins afhankelijk van welke groenten en/of vlees je in het gerecht verwerkt.

Ei – Hete saus en ei? Ja, dat is een absolute aanrader. We vrezen zelfs dat je nooit meer anders wilt. Of je nu een omelet maakt, een spiegeleitje bakt of een hele Spaanse tortilla maakt, wat hete saus maakt ‘m helemaal af. Met name de wat traditionelere sauzen als Cholula, El Yucateco of de Huy Fong Sriracha zijn aan te raden.

Sommige hete sauzen, zoals Sriracha, zijn bijna overal bij te gebruiken. Van pizza tot een hamburger, van noedels tot ei. Het is niet voor niets dat deze saus al jarenlang een van de meest populaire sauzen van Amerika is.

Heb jij nog goede combinaties? Laat het ons weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify