Moet je hot sauce in de koelkast bewaren of juist niet?

Je hebt inmiddels een aardig voorraadje hot sauce in huis, maar waar laat je die nou eigenlijk? Gewoon op de plank boven het aanrecht of moeten ze per se de koelkast in? Om te voorkomen dat je halfvolle flesjes bedorven hete saus moet weggooien volg je het beste de volgende vuistregels.

Uitkijken met warmte

Hete saus is over het algemeen echt heel lang te bewaren. Sommige varianten, vaak de extreem hete, hebben een houdbaarheid tot wel 4 jaar.  De ten minste houdbaar datum staat op de fles (vaak in Amerikaanse datum waar de maand voor de dag komt). Eenmaal geopend verandert de zaak. Wat je absoluut niet moet doen is de sauzen warm laten worden door ze dichtbij het fornuis of in het zonlicht te zetten. Hierdoor kan zelfs een hot sauce bederven.

Vers fruit

Azijn is in veel hot sauces een belangrijk ingrediënt. Samen met de hete pepers zorgt dit voor een extreem lange houdbaarheid. Toch zijn er ook veel hete sauzen waarin fruit verwerkt zit. Bij deze sauzen moet je wat meer opletten. Wij raden altijd aan om deze wel gekoeld te bewaren.

Check de fles

Met bovenstaande vuistregels kom je al een heel eind, maar er is één ding wat je zeker even moet doen en dat is de fles zelf checken. De maker van de hot sauce zet er namelijk vaak zelf op of de fles na het openen de koelkast in moet of niet. Staat er ‘Refrigerate after opening’ op de fles, wat ‘na openen gekoeld bewaren’ betekent? Zet ‘m na het openen dan zeker in de koelkast.

Conclusie

Voor de zekerheid kun je ze in de koelkast of op een koele en donkere plek bewaren. Zo lang je zorgt dat ze niet in de zon staan of vaak verwarmd raken door het fornuis of iets dergelijks dan kan er weinig gebeuren met je hete saus. Check voor de zekerheid sowieso even de fles zelf, want als er ‘Refrigerate after opening’ op staat moet je ‘m gewoon in de koelkast zetten.

Heb jij nog geen voorraadje hot sauce thuis? Waar wacht je dan nog op? Wij hebben hier namelijk het grootste assortiment hot sauce van Nederland en België! Smakelijk alvast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify