Flamin’ Frittata met pittige Rucolasalade

foto van pittige frittata met rucola gerecht

Dit is ons vijfde hot sauce recept en hopelijk heb je inmiddels al een beetje de indruk gekregen hoe veelzijdig hot sauce kan zijn. Vandaag doen we daar weer een schepje bovenop, want het recept van vandaag kun je gebruiken als ontbijt, lunch en zelfs als bijgerecht bij je diner. Ooit van een Frittata gehoord? Dit Italiaanse ei-gerecht kun je interpreteren als een hele dikke omelet en is écht behoorlijk eenvoudig zelf te maken. Hoe dan ook, wij gaan natuurlijk niet zomaar een Frittata maken, wij maken er direct een heerlijke spicy variant op: de Flamin’ Frittata.

In onderstaande video nemen we alle stappen door bij het maken van deze heerlijke Frittata. Mocht je alles op je gemak willen teruglezen, dan vindt je alle instructies en benodigdheden onder de video. Succes!

Benodigdheden Frittata:

Instructies voor de pittige Frittata:

 1. Neem 10cm Chorizo worst en snijd deze in kleine blokjes
 2. Snijdt de rode peper en laat de zaadjes en zaadlijsten zitten.
 3. Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan (medium heet) en bak hier de chorizo en pepers voor 2 minuten in aan.
 4. Doe nu de paprika erbij. Bak twee minuutjes mee en doe er vervolgens ook de champignons bij. Bak het geheel nog ca. 5 minuutjes.
 5. Ondertussen neem je een kom en breek hier 8 eieren in. Roer goed door en doe er een snufje zout bij.
 6. Neem de Pain is Good Garlic Style hot sauce en giet een flinke scheut hot sauce bij het ei-mengsel. Natuurlijk kun je er ook een andere hartige hot sauce doorheen doen.
 7. Doe 50 gram kaas bij het ei-mengsel en roer goed door.
 8. Giet het mengsel nu bij de groenten en chorizo. Laat dit op medium temperatuur gaar worden. Dek de pan eventueel af met een deksel of andere pan zodat ook de bovenkant van het ei gaar gaar wordt. Gebruik een spatel om af en toe te kijken of de onderkant al bruin wordt, want dan wordt het tijd om de frittata te flippen. Voor de zekerheid kun je met de spatel ook in de frittata prikken en even kijken of de boel al goed gaar wordt.
 9. Neem een grote pan, bijvoorbeeld die je gebruikt hebt als deksel, om de frittata om te draaien en zet die vervolgens op het vuur. Laat het geheel nu nog enkele minuten garen.
 10. Ondertussen neem je de rucola. Deze gaan we op smaak brengen en pittig maken met de Bravado Creamy Herb & Jalapeño hot sauce. Deze hot sauce is hier erg geschikt voor, aangezien hij niet extreem pittig is en veel smaak heeft door de kruiden in deze saus. Hier vind je nog een overzicht van al onze mild pittige hot sauces die je mogelijk ook zou kunnen gebruiken.
 11. Wanneer de frittata gaar is, leg je hem op een bord en leg je de rucola-salade in het midden. Snijdt de frittata eventueel in punten.
 12. Je kunt de frittata meteen eten, maar ook laten afkoelen en in de koelkast bewaren. De volgende dag is dit gerecht nog net zo lekker. Gewoon even kort in de magentron of oven en smullen maar! Zelfs koud is dit nog lekker.
 13. Oh en als laatste, nog even een verzoekje …

Subscribe op ons Youtube-kanaal als je elke zondag een nieuwe instructievideo wilt met pittige hot sauce recepten. Bedankt voor de support alvast 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify