Get FREE SHIPPING on orders of €60+ to The Netherlands & Belgium and €70+ for Germany
FREE SHIPPING on €60+ orders to addresses in The Netherlands & Belgium and on €70+ orders for Germany
Safely Pay with iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact / Mister Cash and many more.

Dit zijn de 5 populairste pepers in hot sauces

Dit zijn de 5 populairste pepers in hot sauces
18 oktober 2021 Stan - Heatsupply
In Weetjes
populairste pepers hot sauce

Zonder pepers geen hot sauce, dus het is maar goed dat er ongelofelijk veel verschillende pepers zijn. Niet alleen qua hitte verschillen ze, maar ook qua smaak. Met zoveel keuze kan het wel behoorlijk moeilijk zijn om te bepalen wat de perfecte peper in combinatie met de rest van de ingrediënten is bij een hete saus. Toch zien we in de hot sauce wereld vaak dezelfde pepers terugkomen en daarom besloten we eens te checken wat nou eigenlijk de populairste pepers zijn in hot sauces. We bekeken de 25 populairste hot sauces van de afgelopen maanden op Heatsupply en keken naar de meest gebruikte pepers in deze sauzen. Het zijn dus niet per se de populairste pepers in de gehele hot sauce wereld, maar we denken dat dit wel een representatieve top 5 is. 

1. Habanero 

Voor ons komt het absoluut niet als een verrassing dat de Habanero op 1 staat. Deze populaire peper werd zelfs in bijna de helft van de 25 populairste hot sauces gebruikt. Met een Scoville score van 100.000 tot 350.000 is het zeker een hete peper, maar bij lange na niet de heetste. Hierdoor kunnen makers van sauzen goed spelen met deze peper om een wat mildere of toch juist zeer pittige hot sauce te maken. Daarnaast heeft deze peper een heerlijke fruitige smaak, waardoor het ook nog eens één van de meest smakelijke opties is. Hier check je het volledige aanbod hot sauces met Habanero

2. Carolina Reaper

In maar liefst 7 van de 25 populairste hot sauces werd de nog steeds officieel heetste peper ter wereld gebruikt: de Carolina Reaper. Met een Scoville score van 1,4 tot 2,2 miljoen is dit dé peper voor de liefhebbers van de écht (extreem) hete sauzen. Behalve de intense hitte heeft deze peper ook een goede en licht fruitige smaak en dat is toch ook wel belangrijk bij een goede hot sauce, dat ‘ie lekker smaakt. Hier check je het volledige aanbod hot sauces met Carolina Reaper

3. Jalapeño

Wellicht hadden de meesten deze peper wat hoger op de lijst verwacht, maar mensen die regelmatig hot sauce eten kiezen nu eenmaal minder vaak voor sauzen met deze ‘milde’ Jalapeño. In 3 van de 25 meest populaire hot sauces op Heatsupply werd de Jalapeño gebruikt. Niet geheel verrassend zijn dat ook bijna altijd ‘verde’ stijl sauzen, oftewel groene sauzen met Mexicaanse smaken. Hier check je het volledige aanbod hot sauces met Jalapeño

4. Chipotle

De Chipotle is een gerookte Jalapeño, maar we wilden deze pepers toch apart behandelen. Vooral omdat de smaak héél anders is en omdat de Chipotle op zich ook een bekende peper is. Door het rokerige karakter is dit dé peper voor barbecue-stijl hot sauces en vaak worden ze ook gecombineerd met wat zoetere smaken. De Chipotle kwam net als de Jalapeño in 3 van de 25 sauzen terug. Hier check je het volledige aanbod hot sauces met Chipotle

5. Ghost Pepper

We sluiten de top 5 af met de extreem hete Bhut Jolokia, ook wel bekend als de Ghost Pepper. Deze peper heeft een heel eigen smaak en de hitte voel je vooral achterin de keel. Vrij gemeen, maar toch populair. Misschien juist wel om die reden. Net als de Jalapeño en Chipotle kwam deze peper terug in 3 van de 25 populairste hot sauces. Hier check je het volledige aanbod hot sauces met Ghost Pepper

Dit zijn bij de gebruikers van Heatsupply dus de meest populaire pepers in hot sauces. De Trinidad Scorpion was de enige peper die 2 keer vertegenwoordigt werd en daarna komen pepers als de Serrano, Scotch Bonnet, Cayenne, 7 Pot en Árbol met één vertegenwoordiging. Toch leuk om te weten hè. Zou je ook wel willen weten wat nou de heetste pepers zijn en hoe heet ze daadwerkelijk zijn? Check dan dit overzicht van de heetste pepers met bijbehorende Scoville Heat Units.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*