Een overzicht van de heetste pepers ter wereld, gerangschikt op Scoville Heat Units

Als je al een lange tijd bekend bent met hot sauce en pepers, dan is de kans groot dat je wel een idee hebt van wat de écht hete pepers zijn en welke juist mild zijn. Misschien ken je zelfs de namen van de pepers en hoe heet ze zijn. Die hitte wordt uitgedrukt in Scoville Heat Units (SHU), waardoor je ze nog beter met elkaar kunt vergelijken. En dat is precies wat er gedaan wordt in dit overzicht, wat zo’n beetje alle pepers ter wereld rangschikt op Scoville Heat Units.

De heetste pepers ter wereld

Van de paprika tot Pepper X, echt alles komt terug in dit overzicht. Pepper X is sinds oktober 2023 de officiële nieuwe heetste peper ter wereld. Dit is officieel getest en opgenomen in het Guinness Book of Records. Het gemiddelde aantal SHU van de Pepper X is gemeten op ruim 2,6 miljoen Scoville Heat Units, maar hij heeft uitschieters die over de 3 miljoen SHU gaan.

Hieronder vind je het volledige en zeer goed geïllustreerde overzicht. Mocht de tekst op je scherm te klein zijn om te lezen, dan kun je op de afbeelding klikken om en inzoomen.

Een overzicht van de heetste pepers ter wereld

Interessant toch? Ook wel tof om te zien hoeveel verschillende pepers er daadwerkelijk zijn. Zoveel zelfs dat je verreweg het grootste deel van deze pepers waarschijnlijk nog nooit in een hot sauce gezien hebt. In ons overzicht van alle hete sauzen kun je trouwens ook filteren op verschillende pepers. De meest voorkomende in hete sauzen zijn toch wel de Jalapeño, Chipotle, Scotch Bonnet, Habanero, Ghost Pepper, Trinidad Scorpion en Carolina Reaper.

2 reacties op “Een overzicht van de heetste pepers ter wereld, gerangschikt op Scoville Heat Units”

  1. D.R. Braggaar schreef:

    A pepper a day, will keep the cold away.
    Zeer compleet overzicht van een prachtig product.

  2. Jari schreef:

    @D.R. Braggaar. Thankyou babe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify