Get FREE SHIPPING on all orders of €60+ to The Netherlands, Belgium & Germany
FREE SHIPPING on €60+ orders to addresses in The Netherlands, Belgium and Germany
Safely Pay with iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact / Mister Cash and many more.

Een overzicht van de heetste pepers ter wereld, gerangschikt op Scoville Heat Units

Een overzicht van de heetste pepers ter wereld, gerangschikt op Scoville Heat Units
31 juli 2020 Stan - Heatsupply
In Weetjes

Als je al een lange tijd bekend bent met hot sauce en pepers, dan is de kans groot dat je wel een idee hebt van wat de écht hete pepers zijn en welke juist mild zijn. Misschien ken je zelfs de namen van de pepers en hoe heet ze zijn. Die hitte wordt uitgedrukt in Scoville Heat Units (SHU), waardoor je ze nog beter met elkaar kunt vergelijken. En dat is precies wat er gedaan wordt in dit overzicht, wat zo’n beetje alle pepers ter wereld rangschikt op Scoville Heat Units.

De heetste pepers ter wereld

Van de paprika tot Pepper X, echt alles komt terug in dit overzicht. Pepper X is de laatste creatie van Smokin’ Ed Currie die volgens de metingen de nieuwe koning der pepers is en dus de Carolina Reaper (ook een creatie van dezelfde Smokin’ Ed) van de troon gestoten heeft. Toch is de Carolina Reaper volgens de officiële ranking nog de heetste, aangezien er nog niet genoeg getest zou zijn met de Pepper X en de peper nog niet stabiel genoeg is qua hitte. Ed zelf claimt in ieder geval dat ‘ie nog heter is dan de Reaper en wij willen ‘m best geloven. Ook de Dragon’s Breath claimt heter te zijn dan de Reaper, maar is niet officieel getest.

Hoe dan ook, hieronder vind je het volledige en zeer goed geïllustreerde overzicht. Mocht de tekst op je scherm te klein zijn om te lezen, dan kun je op de afbeelding klikken om en inzoomen.

Een overzicht van de heetste pepers ter wereld

Interessant toch? Ook wel tof om te zien hoeveel verschillende pepers er daadwerkelijk zijn. Zoveel zelfs dat je verreweg het grootste deel van deze pepers waarschijnlijk nog nooit in een hot sauce gezien hebt. In ons overzicht van alle hete sauzen kun je trouwens ook filteren op verschillende pepers. De meest voorkomende in hete sauzen zijn toch wel de Jalapeño, Chipotle, Scotch Bonnet, Habanero, Ghost Pepper, Trinidad Scorpion en Carolina Reaper.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*