Pittige zelfgemaakte Saucijzenbroodjes met hot sauce

foto van pittige saucijzenbroodjes met hete saus

Voor ons 7e Hot Sauce Recipe grijpen we terug naar een Nederlandse klassieker: het Saucijzenbroodje. Deze snack is voor veel mensen een beetje een guilty pleasure, maar dat maakt hem natuurlijk niet minder lekker. Zeker niet wanneer je ze zelf maakt en ze een flinke spicy upgrade geeft. Wij gaan je laten zien hoe je dat het beste kunt doen.

Mocht je het recept liever lezen, onder de video vind je het gehele recept en alle benodigdheden van de pittige saucijzenbroodjes.

Ingrediëntenlijst Saucijzenbroodje

Instructies

  1. Neem een teentje knoflook en snijdt deze klein.
  2. Breek een ei in een klein schaaltje en roer goed.
  3. Neem een kom en doe hier 300 gram half om half gehakt in. Doe hier de knoflook bij en de helft van het ei. Voeg nu naar smaak de (extreme) hot sauce toe. Wij gebruikten de Hellfire Fear This, maar hier vind je nog meer extreem hete sauzen die je kunt gebruiken. Vervolgens doe je er nog ca. 3 eetlepels paneermeel bij en meng alles tot één geheel.
  4. Zet intussen de oven aan en neem de bakplaat eruit. Leg hier een vel bakpapier op, want hierop gaan we de saucijzenbroodjes maken.
  5. Neem de bevroren vellen bladerdeeg en laat ze voor ca. 10 minuutjes op kamertemperatuur ontdooien. Ze moeten zacht genoeg zijn om ze te kunnen buigen, zonder dat ze scheuren.
  6. Neem een vel bladerdeeg. Neem wat gehakt uit de kom en vorm een platte worst. Leg deze op één helft van het vel bladerdeeg zodat je hem nog kunt dichtvouwen. Wanneer de andere helft van het bladerdeeg over het gehakt vouwt, druk de randen dan goed aan en druk de randen met een vork aan. Dit zorgt ervoor dat de broodjes helemaal dicht zitten en geeft een mooi effect. Herhaal dit nog 9 keer totdat je 10 broodjes hebt.
  7. Met de andere helft van het geklopte ei smeer je de broodjes nu in. Alleen de bovenzijde. Vervolgens stop je de bakplaat met saucijzenbroodjes in een voorverwarmde oven (180-200 graden celsius) voor 30 minuten.
  8. Wanneer de broodjes klaar zijn, neem ze eruit en aanvallen. Oh nee, wacht. Nog een goede dot hot sauce erop (bijv. Nondedju Hete Saus Extra Heet) en nu mag je echt aanvallen!

Wil je elke zondag een nieuw hot sauce recept? Support ons dan door naar ons YouTube kanaal te gaan, waar onze recepten elke zondag verschijnen, en subscribe op ons kanaal. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify