Meet the Makers: Bravado Spice Co.

meet the makers bravado spice interview

Steeds meer mensen leren de wondere wereld van hot sauce kennen, maar over de makers van die heerlijke hete sauzen is voor velen nog niet veel bekend. Wie zijn toch die helden achter de merken die ons verwennen met de lekkerste pittige sauzen? Tijd om daarachter te komen in onze interview-serie ‘Meet the Makers’.

Bravado Spice Co

Deze naam zou iedere hot sauce fan inmiddels wel iets moeten zeggen. Bij ons op de webshop is het sowieso één van de populairdere merken en de Black Garlic & Reaper hot sauce was in 2021 zelfs een top 5 hot sauce. Verder zijn ze uiteraard ook bekend van Hot Ones, waar ze al met 3 hot sauces in gezeten hebben. Al vroeg wisten we dat Bravado deel uit moest maken van ons assortiment en dat doet het merk inmiddels al 4 jaar. Hoog tijd om ze nog beter te leren kennen dus en dat doen we aan de hand van onze standaard set vragen. Eén van de eigenaren, James (met de duim omhoog in onderstaande Instagram post), beantwoordt ze.

Waar & wat was je eerste hot sauce ervaring?

Toen ik 10 jaar oud was. We hadden een Pequin chili-struik in mijn achtertuin en ik at een peper om te zien wat er zou gebeuren. Ik was er dol op en begon meteen met het verkennen van hete sauzen en salsa’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bravado Spice (@bravadospice)

Waardoor besloot je je eigen merk te starten?

Eten is altijd een kernpassie van mij geweest en hete sauzen zijn altijd standaard aanwezig geweest in mijn huis. Mijn moeder was een berucht slechte kok, dus ik moest wel veel hete saus eten.

Hoe kwam je op de naam van je merk?

Toen ik ons ​​bedrijf startte met mijn zakenpartner wilde ik een naam die perfect samenvatte wat we probeerden te bereiken. We waren gloednieuw in het spel, onervaren en draaiden volledig op vastberadenheid en bravoure (wat in het Engels ‘Bravado’ is).

Wat is je favoriete ingrediënt om mee te werken (behalve pepers natuurlijk)?

Knoflook. Er is nooit genoeg.

Wat is het ultieme hoogtepunt tot nu toe?

Het is onmogelijk om één moment aan te wijzen. Als ik er eentje moet kiezen dan ga ik voor het moment dat ik ons ​​product voor het eerst in de schappen van een winkel zag en een klant er een zag pakken.

Wat is je favoriete hot sauce van een ander merk?

Char Man, ik hou van alles wat Chris doet.

Wat is je favoriete muziek om te draaien tijdens het maken/eten van hot sauce?

Cannibal Corpse – Hammer Smashed Face
alles van Lorna Shore
alles van Lana del Rey
Amon Amarth – Put Your Back Into the Oar
Kalmah – Heroes to Us

Welke voedsel + (je eigen) hot sauce combinatie moeten onze volgers echt eens proberen?

Zonder twijfel Serrano & Basil Hot Sauce toegevoegd aan een Italiaans geïnspireerde Eggs Benedict met prosciutto & rucola.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bravado Spice (@bravadospice)

We willen James bedanken voor het beantwoorden van onze vragen en natuurlijk voor het maken van geweldige hete sauzen! Hier vind je alle Bravado Spice hot sauces. Meer verhalen achter de sausmakers lezen? Bekijk hier al onze ‘Meet the Makers’ interviews!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify