Meet the Makers: Nondedju Hete Saus

nondedju hete saus heatsupply meet the makers

Steeds meer mensen leren de wondere wereld van hot sauce kennen, maar over de makers van die heerlijke hete sauzen is voor velen nog niet veel bekend. Wie zijn toch die helden achter de merken die ons verwennen met de lekkerste pittige sauzen? Tijd om daarachter te komen in onze interview-serie ‘Meet the Makers’.

Nondedju Hete Saus

Ondanks dat we al een flink aantal hot sauce makers aan de tand hebben gevoeld via onze 10 vragen, ontbrak een ‘Meet the Makers’ met een Nederlands hot sauce merk nog. Tot nu, want Nondedju Hete Saus is aan de beurt. Zoals de naam al doet vermoeden komt dit heerlijke hot sauce merk uit het gezellige Brabant. Breda om precies te zijn. De sauzen worden gemaakt door Jeroen, die behalve hot sauce maker ook een serieuze worst maker is! Met maar liefst 5 verschillende smaken is Nondedju Hete Saus goed vertegenwoordigd op Heatsupply en het heeft zelfs de eer om de eerste Nederlandse hot sauce op de webshop te zijn. Hoog tijd dus om onze 10 vragen aan Jeroen van Nondedju Hete Saus te stellen!

Wanneer & wat was je eerste hot sauce ervaring?

Dat moet ergens begin jaren ’90 geweest zijn tijdens een vakantie in Engeland. Tijdens een Pub maaltijd gruwelijk mijn bek verbrand aan een hot sauce die later ook nog in mijn oog belandde!

Waardoor besloot je je eigen merk te starten?

Ik verkoop sinds 8 jaar worst/streetfood op straat in Breda als Dokter Worst. Na een aantal chutneys gemaakt te hebben dacht ik aan hete saus. Toen ik in 2017 op Dutch Chili Fest buiten op het food court mocht staan vroeg ik aan de organisatie of ik ook mee mocht doen met de hot sauce contest en ik won hem dat jaar! Unaniem op 1 bij de 3 juryleden hoorde nog wel hoorde ik later! Nu maak ik dus naast Dokter Worst ook hete sauzen onder de naam Nondedju Hete Saus.

Hoe kwam je op de naam van je merk?

Nondedju leet me leuk. Nondedju da’s lekker of Nondedju HEET!

Wat is je favoriete ingrediënt om mee te werken (behalve pepers natuurlijk)?

In mijn sauzen gaan zoveel mogelijk verse producten, dus geen poeders en extracten. In al mijn sauzen zitten ook wel verse paprika’s. De Fruitpunch #2 bevat Granny Smith appels en tomatillo. Die vind ik top!

Hoe ziet je werkruimte eruit?

Ruim 1,5 jaar geleden heb ik een productieruimte / keuken gebouwd in een hal, compleet met koelcel en kookketel. De ruimte voldoet uiteraard aan alle eisen en in de hal heb ik verder mijn opslag.

Wat is het ultieme hoogtepunt tot nu toe?

Het organiseren van mijn eigen hete saus festival: Heet, Zuur en Hop. De eerste en meteen ook laatste editie was in januari 2020. Naast hete sauzen waren er ook standhouders met sambal en tafelzuren. Corona gooide alweer 2 keer roet in het eten helaas, dus nu gaan we voor het voorjaar van 2022 voor de volgende Heet, Zuur en Hop!

Wat is je favoriete hot sauce van een ander merk?

Ik denk de Hellfire Blueberry Hell! En de Queen Majesty Red Habanero & Black Coffee wil ik ook even noemen.

Heb je een favoriete culturele hot sauce referentie (in muziek of tv/film)?

Het nummer Hookers & Hot Sauce van Ninepound Hammer.

Wat is je favoriete muziek om te draaien tijdens het maken/eten van hot sauce?

MOTÖRHEAD!

Welke voedsel + (je eigen) hot sauce combinatie moeten onze volgers echt eens proberen?

Het lekkerst is hot sauce toch wel op een eitje vind ik. Verder moet je het ook eens proberen op een frietje met!

We willen Jeroen bedanken voor het beantwoorden van onze vragen, maar natuurlijk nog veel meer voor het maken van geweldige Nederlandse hot sauces. Hier kun je alle Nondedju Hete Saus hot sauces vinden. Wil je meer verhalen achter de sausmakers lezen? Check dan deze pagina met al onze Meet the Makers interviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify