Meet the Makers: Heartbeat Hot Sauce Co.

Steeds meer mensen leren de wondere wereld van hot sauce kennen, maar over de makers van die heerlijke hete sauzen is voor velen nog niet veel bekend. Wie zijn toch die helden achter de merken die ons verwennen met de lekkerste pittige sauzen? Tijd om daarachter te komen in onze interview-serie ‘Meet the Makers’.

Heartbeat Hot Sauce Co.

We openen met de makers van Heartbeat Hot Sauce Co. Het merk uit Thunder Bay, Ontario (Canada) is in korte tijd extreem populair geworden, mede doordat ze bekend zijn van de YouTube show Hot Ones. De antwoorden op onze vragen komen van Al Bourbouhakis, mede-eigenaar van Heartbeat Hot Sauce Co. It’s time to meet the makers!

Wanneer en wat was je eerste hot sauce ervaring?

Ik herinner me alleen maar dat mijn vader altijd probeerde de Tabasco bij me weg te halen toen ik een klein kind was, omdat ik anders mijn eten er volledig mee zou onderdompelen.

Waardoor besloot je je eigen merk te starten?

Toen mijn vrouw en ik startte met het koken van hot sauce als hobby maakten we veel te veel voor onszelf. Wat we over hadden gaven we aan onze vrienden en hun feedback motiveerde ons om er een bedrijf omheen te bouwen.

Hoe kwam je op de naam van je merk?

Een aantal maanden nadat onze hobby serieuze vormen aannam verraste mijn vrouw me met de naam en labels. Zo motiveerde ze ons om echt te gaan voor dit ‘bijbaantje’.

Wat is je favoriete ingrediënt om mee te werken?

We fermenteren onze pepers en na een ongeveer een maand wordt de peperpuree het meest verleidelijke ingrediënt op aarde. De geur alleen al is ongelofelijk. Het is altijd spannend en opwindend om de vaten open te maken en de puree te checken. De pepers zijn uiteindelijk toch waar het om draait.

Hoe ziet je werkruimte eruit?

Onze huidige ruimte begint eruit te zien als een overvolle hamsteraars-ruimte omdat we het compleet ontgroeid zijn, maar we staan op het punt om in onze nieuwe productieruimte te trekken die al vele maanden in ontwikkeling is. Het is een geweldige, volledig naar onze wensen aangepaste faciliteit met een productieruimte van laboratorium-niveau met veel ruimte om te groeien.

Wat is het ultieme hoogtepunt tot nu toe?

Onze saus in Hot Ones krijgen was een gigantisch hoogtepunt. Het gebeurde heel snel nadat we het bedrijf opgestart hadden. Het was dus echt ongelofelijk om van saus maken in een potje op het fornuis te gaan naar Jeff Goldblum die een fles van ons in zijn handen houdt.

Wat is je favoriete hot sauce van een ander merk? 

Dat is een hele moeilijke. Wat als eerste in me opkomt is Bravado’s Crimson Special Reserve. Echt een geweldige saus die je geprobeerd moet hebben als je een expert/kenner bent.

Heb je een favoriete culturele hot sauce referentie (in muziek of tv/film)?

Het is niet specifiek hot sauce gerelateerd, maar de Simpsons aflevering waarin Homer de ‘Insanity Pepper’ eet en vervolgens in de woestijn aan het trippen is met de Johnny Cash ruimte-coyote is een grappige manier om de kracht van pepers te laten zien.

Noem je 5 favoriete liedjes die jullie graag opzetten tijdens het maken/eten van hot sauce

Er is een serieuze mix van smaken bij het Heartbeat hoofdkantoor. Er zijn metal heads, 70’s rock fans, mensen die meer van de nieuwe muziek zijn en waarschijnlijk vaak de haren uit het hoofd willen trekken, haha. En dan is er nog Darryl die op sommige dagen alleen maar naar 90’s dance muziek kan luisteren. We omarmen gewoon wat de mensen die dag willen luisteren, dus het is heel gevarieerd. Op langere dagen luisteren we ook vaak naar een True Crime podcast of een comedy special. Hieronder een greep uit de Heartbeat playlist.

Welke voedsel + (je eigen) hot sauce combinatie moeten onze volgers echt eens proberen?

We vertellen iedereen altijd dat ze een pindakaas toast met onze Heartbeat Red Habanero hot sauce moeten proberen. Het is de perfecte combo qua smaken en een echte kickstart in de ochtend.

We willen Al bedanken voor het meewerken aan ‘Meet the Makers’. Mocht je nog niet bekend zijn met alle smaken van het merk, dan kun je hier alle Heartbeat hot sauces checken die we aanbieden.

Meet the Makers: Heartbeat Hot Sauce Co.

Al Bourbouhakis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify