Meet the Makers: Dawson’s Hot Sauce

Dawson's Hot Sauce Heatsupply Meet the Makers interview

Steeds meer mensen leren de wondere wereld van hot sauce kennen, maar over de makers van die heerlijke hete sauzen is voor velen nog niet veel bekend. Wie zijn toch die helden achter de merken die ons verwennen met de lekkerste pittige sauzen? Tijd om daarachter te komen in onze interview-serie ‘Meet the Makers’.

Dawson’s Hot Sauce

We stellen onze 10 prangende vragen deze keer aan Brodie Dawson, President van Dawson’s Hot Sauce. Dit merk is al jarenlang een aardig grote naam in de hot sauce wereld, mede dankzij de YouTube show Hot Ones. In seizoen 5 en 13 waren de Original Hot Sauce en Shawarma Hot Sauce van het Canadese merk onderdeel van de show. En dat zijn nog maar 2 sauzen van de in totaal 7 die je inmiddels bij Heatsupply kunt vinden. Aangezien ze nieuw zijn op onze webshop willen we ze ook wat beter leren kennen en dus stelden we ze onze 10 vragen!

Wanneer & wat was je eerste hot sauce ervaring?

Mijn eerste ervaring met hot sauce was toen ik erg jong was. We waren met de familie op vakantie in Mexico en we haalden wat eten bij een foodtruck. Mijn broer, zelfs na meerdere waarschuwingen van de koks, besloot om hun heetste saus te eten. Ik dacht dat hij dood ging. Sindsdien heb ik groot respect voor hot sauce. Als jongere broer was het ongewoon om hem zo van streek te zien en dat is me door de jaren heen bijgebleven.

Waardoor besloot je je eigen merk te starten?

Ik vond het irritant dat hot sauce weinig variatie had en dat er ook weinig kwaliteitsverschil tussen de grote beschikbare merken was, terwijl je bij saladedressing al 50 verschillende opties hebt. Als je hot sauce wilde was er alleen maar Frank’s of Tabasco. Ik vond het inmiddels ook leuk om zelf hot sauce te maken als hobby en wilde vooral sauzen maken die je nergens anders kon vinden. Rond die tijd begon hot sauce ook echt tot leven te komen in de indie marktjes door alle nieuwe creativiteit en passie.

Hoe kwam je op de naam van je merk?

Ik wilde het in de familie houden, dus Dawson’s zou het altijd geworden zijn.

Wat is je favoriete ingrediënt om mee te werken?

Ik houd ervan om met Habanero’s te werken. Het zijn één van de best smakende pepers en heeft een zeer volwassen hitte-schaal. Niet iedereen kan ze hebben, maar als je aan je tolerantie kan werken (of als je er al goed tegen kunt), is het een hele fijne peper om (dagelijks) te gebruiken.

Hoe ziet je werkruimte eruit?

We zijn nog steeds bezig met renovaties aangezien we slechts 6 maanden geleden ingetrokken zijn. We hebben de shop sectie, kantoorruimtes, de keuken wordt nog aan gewerkt en dan is er nog het warenhuis waar gewaxt wordt, orders gepickt worden en voorraad gehouden wordt.

In bovenstaande video zie je ons samen met Brodie en een collega hun heetste saus, de XXX Ghost Pepper Mash, proeven. In de laatste minuten van de video krijgen we ook een rondleiding door het nieuwe pand, dus check het vooral even!

Wat is het ultieme hoogtepunt tot nu toe?

We hebben de afgelopen jaren vele prachtige momenten gehad! Het verhuizen naar de nieuwe ruimte en echt opschalen is toch wel hét hoogtepunt. Onze eigen fysieke winkel met keukenruimte én warenhuis is een droom die werkelijkheid is geworden. Een paar jaar geleden zou ik het bijna onmogelijk achten om tot dit punt te komen.

Wat is je favoriete hot sauce van een ander merk?

Ik heb het al eens eerder gezegd en ik zeg het opnieuw: Queen Majesty Hot Sauce Red Habanero & Black Coffee. Die saus staat al jarenlang in mijn top 5.

Heb je een favoriete culturele hot sauce referentie (in muziek of tv/film)?

Als kind kan ik me nog herinneren dat Dumb and Dumber een classic stukje had met pepers. ‘Have any mustard and ketchup?’

Wat is je favoriete muziek om te draaien tijdens het maken/eten van hot sauce?

Bloodmeat – Protest The Hero
Gb/ol h/nf – Oso Oso
Drop the Mike – Weatherbox
Sleepy Tea – Chon
Miss You – Born Ruffians

Welke voedsel + (je eigen) hot sauce combinatie moeten onze volgers echt eens proberen?

Big Smoke Burgers zijn een zomer ‘must’. Maak van rundergehakt je eigen burgers en meng Dawson’s Big Smoke Chipotle saus er doorheen. De diepte van de Chipotle zorgt voor een prachtiger rokerigheid en een hitte die goed te doen is.

We willen Brodie Dawson nogmaals bedanken voor het beantwoorden van onze vragen én natuurlijk voor het maken van geweldige hot sauce! Hier kun je alle Dawson’s hot sauces vinden. Wil je meer verhalen achter de sausmakers lezen? Check hier dan al onze ‘Meet the Makers’ interviews!

Heatsupply Dawson's Hot Sauce Meet the Makers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify