Meet the Makers: Crazy Bastard Sauce

Steeds meer mensen leren de wondere wereld van hot sauce kennen, maar over de makers van die heerlijke hete sauzen is voor velen nog niet veel bekend. Wie zijn toch die helden achter de merken die ons verwennen met de lekkerste pittige sauzen? Tijd om daarachter te komen in onze interview-serie ‘Meet the Makers’.

Crazy Bastard Sauce

In onze eerste aflevering spraken we met een merk dat zo’n beetje aan de andere kant van de wereld gevestigd is (Heartbeat Hot Sauce Co.), maar deze keer houden we het wat dichterbij huis. Crazy Bastard Sauce is namelijk een merk uit de hoofdstad van onze Oosterburen en we kunnen gerust stellen dat Crazy Bastard Duitsland’s grootste en meest bekende hot sauce merk is. De antwoorden op onze vragen komen van eigenaar Jonathan, die echter geen Duitser is, maar een Ier.

Wanneer en wat was je eerste hot sauce ervaring?

Toen ik in de jaren ’80 opgroeide in het westen van Ierland was er weinig keuze qua hot sauce, dus toen at ik vole lepels sterke/pittige mosterd. Nadat ik Tabasco gevonden had gooide ik het jarenlang over alles wat ik at.

Waardoor besloot je je eigen merk te starten?

Ik wilde een hot sauce met verse ingrediënten, geen toegevoegde suikers en zonder al te veel azijn. Die kon ik niet vinden en dus begon ik met het maken van mijn eigen saus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

BERLIN. Have a great CSD 💜🏳️‍🌈. Stay spicy and colorful. #crazybastard #csd #pride #berlin #hotsauce #rainbow

Een bericht gedeeld door Crazy Bastard Sauce (@crazybsauce) op

Hoe kwam je op de naam van je merk?

De eerste saus die ik maakte was een beetje te heet en een Schotse vriend van me die het probeerde vloekte zoals alleen een Schot dat kan en zei: “Ya, nice sauce if you’re a crazy bastard!”.

Wat is je favoriete ingrediënt om mee te werken?

Chili’s! Het draait allemaal om de chili’s. Er zijn duizenden verschillende soorten, met elk hun eigen unieke smaak en burn. Ik koos mijn zeven favoriete pepers om de zeven Crazy Bastard sauzen te maken.

Hoe ziet je werkruimte eruit?

Onze ruimte is een productiekeuken op doordeweekse dagen en een restaurant in het weekend, dus het is altijd druk. Hieronder een foto.

Wat is het ultieme hoogtepunt tot nu toe?

We hebben een aantal prijzen gewonnen en heel veel hot sauce verkocht, maar de hoogtepunten zijn altijd de chili festivals waar we de chili lovers ontmoeten die heel nerdy worden over hot sauces. Net als wij.

Wat is je favoriete hot sauce van een ander merk?

Lucky Dog hot sauce is geweldig. Super complexe sauzen die heel goed gebalanceerd zijn. Ik zou kunnen zeggen dat de Brown Label of Year of the Dog vooral heel erg goed zijn, maar het is eigenlijk de hele Lucky Dog lijn die geweldig is. Je kunt zien dat Scott (eigenaar van Lucky Dog) veel moeite steekt in het creëren van complexe en gebalanceerde producten.

Heb je een favoriete culturele hot sauce referentie (in muziek of tv/film)?

De hot sauce scène uit Dumb and Dumber.

]

Wat is je favoriete muziek om te draaien tijdens het maken/eten van hot sauce?

Het productieteam bestaat uit allemaal muzikanten en een aantal van hun favorieten om naar te luisteren zijn Prodigy, Powerplant en Beasty Boys. Eén van de mannen uit het productieteam is ook lid van een punk band genaamd Anti Bastard, wat trouwens niet vernoemd is naar de saus.

Welke voedsel + (je eigen) hot sauce combinatie moeten onze volgers echt eens proberen?

Probeer de Pink Label (Crazy Bastard Chipotle & Pineapple) eens met gegrilde watermeloen of de Black Label (Crazy Bastard Carolina Reaper & Blueberry) met wafels en ijs.

We willen Jonathan graag bedanken voor het meewerken aan ‘Meet the Makers’! Mocht je nog niet bekend zijn met alle sauzen van het merk, dan kun je hier alle Crazy Bastard sauzen checken die we aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify