Maak kennis met de Apollo peper: ‘s werelds nieuwe heetste peper!?

Is de Apollo peper de nieuwe heetste peper ter wereld?

Gisteren onthulde Sean Evans alweer de nieuwe sauzen voor het aankomende 13e seizoen van Hot Ones. Hieronder kun je die volledige onthulling zien, waarin we een een paar bekende merken en sauzen terug zien komen. De grootste verrassing van allemaal was de nieuwe nummer 10: The Last Dab Apollo. Een nieuwe variant van Hot Ones’ eigen hot sauce, gemaakt van een hele nieuwe peper: de Apollo. Het is Smokin’ Ed Currie’s nieuwste creatie en volgens Sean Evans de meest wrede peper die Ed ooit gemaakt heeft.

Is de Apollo peper ‘s werelds nieuwe heetste peper?

Een ongelofelijk intense hitte opbouw en rollende tranen over de wangen zijn een paar dingen die genoemd worden bij het omschrijven van de peper, maar Sean noemt het ook de meest lekkere en wrede peper die Smokin’ Ed ooit gecreëerd heeft. Showbedenker Chris Schonberger zou zelfs twijfelen om ‘m in de show toe te laten, omdat ‘ie wellicht te heet zou zijn voor celebrities. Maar is het de nieuwe heetste peper ter wereld? Dat blijft nog onduidelijk.

Apollo: kruising tussen Carolina Reaper en Pepper X

De Apollo peper is een kruising tussen de twee heetste creaties van Smokin’ Ed ooit: de Carolina Reaper (voormalig heetste peper ter wereld) en Pepper X (inmiddels officieel de heetste peper ter wereld). Qua hitte zal het dus ongetwijfeld een monster zijn, maar of het officieel de heetste gaat worden is onbekend. Daarvoor zou de peper over de 3 miljoen Scoville Heat Units moeten scoren. Qua smaak zou het een combo van de ‘fruitige’ smaak van de Carolina Reaper en de aardse smaak van de Pepper X zijn. Volgens Sean is het in ieder geval by far de heetste versie van The Last Dab ooit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Feast your eyes on the our newest addition to The Last Dab family. Everyone welcome The Last Dab Apollo🔥 #HotOnes

Een bericht gedeeld door First We Feast (@firstwefeast) op

Hoewel het dus nog onbekend is hoe heet de Apollo peper precies is, bestaat het vermoeden dat hij wel eens de toekomstige opvolger van de Pepper X kan worden. Dat is momenteel officieel de heetste peper ter wereld. Hier vind je een handig overzicht van alle pepers ter wereld, gerangschikt op Scoville score.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify