Get FREE SHIPPING on orders of €60+ to The Netherlands & Belgium and €70+ for Germany
FREE SHIPPING on €60+ orders to The Netherlands & Belgium and on €70+ orders to Germany
Safely Pay with iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact / Mister Cash and many more.

Maak kennis met de Apollo peper: ‘s werelds nieuwe heetste peper!?

Maak kennis met de Apollo peper: ‘s werelds nieuwe heetste peper!?
25 september 2020 Stan - Heatsupply
In Weetjes
Is de Apollo peper de nieuwe heetste peper ter wereld?

Gisteren onthulde Sean Evans alweer de nieuwe sauzen voor het aankomende 13e seizoen van Hot Ones. Hieronder kun je die volledige onthulling zien, waarin we een een paar bekende merken en sauzen terug zien komen. De grootste verrassing van allemaal was de nieuwe nummer 10: The Last Dab Apollo. Een nieuwe variant van Hot Ones’ eigen hot sauce, gemaakt van een hele nieuwe peper: de Apollo. Het is Smokin’ Ed Currie’s nieuwste creatie en volgens Sean Evans de meest wrede peper die Ed ooit gemaakt heeft.

Is de Apollo peper ‘s werelds nieuwe heetste peper?

Een ongelofelijk intense hitte opbouw en rollende tranen over de wangen zijn een paar dingen die genoemd worden bij het omschrijven van de peper, maar Sean noemt het ook de meest lekkere en wrede peper die Smokin’ Ed ooit gecreëerd heeft. Showbedenker Chris Schonberger zou zelfs twijfelen om ‘m in de show toe te laten, omdat ‘ie wellicht te heet zou zijn voor celebrities. Maar is het de nieuwe heetste peper ter wereld? Dat blijft nog onduidelijk.

Apollo: kruising tussen Carolina Reaper en Pepper X

De Apollo peper is een kruising tussen de twee heetste creaties van Smokin’ Ed ooit: de Carolina Reaper (nog steeds Guiness wereldrecordhouder als heetste peper) en Pepper X (onofficieel de heetste peper ter wereld). Qua hitte zal het dus ongetwijfeld een monster zijn, maar of het officieel de heetste gaat worden is onbekend. Daarvoor zou de peper over de 3 miljoen Scoville Heat Units moeten scoren. Qua smaak zou het een combo van de ‘fruitige’ smaak van de Carolina Reaper en de aardse smaak van de Pepper X zijn. Volgens Sean is het in ieder geval by far de heetste versie van The Last Dab ooit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Feast your eyes on the our newest addition to The Last Dab family. Everyone welcome The Last Dab Apollo🔥 #HotOnes

Een bericht gedeeld door First We Feast (@firstwefeast) op

Hoewel het dus nog onbekend is hoe heet de Apollo peper precies is, wil het misschien wel al wat zeggen dat deze peper een echte naam heeft gekregen. De Pepper X heeft namelijk nooit echt een officiële benaming gekregen. Pepper X was een soort projectnaam voor de peper, totdat ‘ie officieel getest was, maar er is (nog) niks veranderd aan de naam. Of dit ook echt iets zegt over de hitte van de Apollo is gissen. Hoe dan ook zal de Apollo een plekje in de top van de heetste pepers ter wereld opeisen. Hier vind je een handig overzicht van alle pepers ter wereld, gerangschikt op Scoville score.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*