Pepper X: dit wordt de nieuwe ‘heetste peper ter wereld’

De Carolina Reaper staat bij iedereen al jaren bekend als de heetste peper die je kunt krijgen. Op de Scoville-schaal scoort hij gemiddeld zo’n 1.6 miljoen SHU, met uitschieters boven de 2 miljoen. De vraag is alleen hoe lang het nog de hottest pepper on earth blijft, want in Amerika heeft een bekende teler eentje gekweekt die nog veel heter is.

UPDATE: De Pepper X is op 16 oktober 2023 gekroond tot nieuwe heetste peper ter wereld.

De tekst hieronder is geschreven toen deze peper nog niet officieel de heetste peper ter wereld was.

Pepper X

Smokin’ Ed Currie is eigenaar van Puckerbutt Peppers. Hier worden de heetste pepers ter wereld geteeld en zo ook de Carolina Reaper. Kweken is niet het enige wat ze bij Puckerbutt doen, ze ontwikkelen ook nieuwe pepers. Smokin’ Ed heeft de afgelopen tien jaar in het geheim gewerkt aan een nieuwe ‘heetste peper ter wereld’ en dat lijkt gelukt. Hij noemt deze groen/gele peper de Pepper X en volgens verschillende universitaire tests scoort deze jongen maar liefst 3,18 miljoen SHU. Dat is dubbel zo heet als een Carolina Reaper!

Guiness World Records

Smokin’ Ed heeft zijn nieuwe peper inmiddels bij de Guiness World Records aangemeld. Zij zijn met onafhankelijke metingen bezig en komen vermoedelijk in november al met het statement dat de Pepper X inderdaad de nieuwe heetste peper ter wereld is.

Karakteristiek voor deze bloedhete peper schijnt een zoetige smaak in het begin, die daarna overgaat in een ongekende pittigheid. Een beetje een sluipmoordenaar dus. Pepper X is overigens een soort werktitel, want de definitieve naam voor deze peper gaat vermoedelijk anders zijn.

Beschikbaarheid

Het is onduidelijk hoe lang het gaat duren voordat men wererldwijd sauzen met de Pepper X erin kan bestellen. Momenteel heeft Hot Ones in Amerika één levering van 1000 flesjes gepland staan, genaamd de Last Dab. Voorlopig lijkt het hier even bij te blijven. De productie van deze peper is nog zo gelimiteerd, Puckerbutt Peppers is de enige ter wereld die ‘m heeft, dat we vermoedelijk nog een behoorlijk poosje moeten wachten voordat hij in Nederland arriveert. Zodra dat het geval is zitten wij er natuurlijk bovenop en zorgen wij dat je hem bij ons kunt krijgen. Tot die tijd moet je het gewoon nog even doen met de Carolina Reaper, die voor velen al nauwelijks te handelen is.

Inmiddels kun je de Pepper X zelf ervaren door middel van de Hot Ones The Last Dab XXX.

4 reacties op “Pepper X: dit wordt de nieuwe ‘heetste peper ter wereld’”

 1. Michel schreef:

  Zijn er ook zaden van te bestellen?

  • Heatsupply schreef:

   Hey Michel. Nee, helaas niet. Deze peper is nog zo exclusief dat hij in zeer beperkte mate (slechts 1 teler) in Amerika wordt geteeld. Gaat nog wel een paar jaar duren vrezen we.

 2. danny schreef:

  Ik heb verleden jaar 5 zaden gevonden in Italië van een hobbykweker.
  Eén plant is uitgekomen en er zijn in totaal 2 mooie pepers aangekomen.
  Heb ze zojuist geoogst. Nog afwachten of er zaden inzetten en hoeveel.
  De pepers zijn wel zoals ik op foto’s op internet gezien heb. Zo een vuil
  groene kleur en de vorm is identiek aan de carolina reaper.

 3. Joep Van Gogh schreef:

  Ik maak zelf saus met reapers. Nu kan ik niet wachten op deze !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify