Lichte stijging aantal prijzen door verhoging importtarieven Amerikaanse sauzen

verhoging importtarieven amerikaanse producten

Bij Heatsupply proberen we altijd de beste en meest populaire hot sauces van over de hele wereld aan te bieden aan onze klanten en het bulk daarvan komt uit de Verenigde Staten. Daar is de hot sauce markt al tientallen jaren gigantisch en het is dus niet zo gek dat de bekendste en populairste hot sauces daar vandaan komen. Vervolgens importeren wij die sauzen en verkopen we ze hier voor de best mogelijke prijs, maar helaas moeten we een aantal prijzen voorlopig verhogen. De EU heeft namelijk een flinke verhoging van de importtarieven op diverse Amerikaanse producten (waaronder hot sauce) geïntroduceerd.

25% stijging importtarieven op Amerikaanse sauzen

Producten die vanaf 10 november naar ons gestuurd zijn hebben te maken met deze forse 25% stijging van de importtarieven op diverse Amerikaanse producten zoals hot sauces en dat betekent helaas dat we van een aantal producten de vraagprijs moeten verhogen. Dit doen we natuurlijk niet graag, want we willen onze trouwe fans gewoon de best mogelijke prijs aanbieden. Helaas is die best mogelijke prijs nu wat hoger dan dat ‘ie voorheen was, maar laten we hopen dat Joe Biden en de EU snel een einde maken aan deze verhoging. De verhoging is namelijk een reactie op de verhoging van importtarieven op Europese producten door voormalig Amerikaans president Trump.

Het betekent overigens niet dat we de verkoopprijzen van alle producten met 25% verhoogd hebben, want dat zou in onze ogen te gortig zijn. Wij willen in ieder geval transparant zijn over deze prijsverhogingen omdat we dat wel zo eerlijk vinden naar onze klanten toe. Het kan dan ook zo zijn dat de prijzen van een aantal Amerikaanse producten in de komende maanden nog verhoogd worden (van producten die nu nog niet  in prijs verhoogd zijn). Zodra de prijzen weer omlaag kunnen zullen we dat in ieder direct doen!

We willen iedereen in ieder geval een fijn uiteinde van het jaar toewensen en laten we hopen dat we snel van deze hogere importtarieven, en nog veel belangrijker; van deze corona-crisis af zijn.

2 reacties op “Lichte stijging aantal prijzen door verhoging importtarieven Amerikaanse sauzen”

  1. Joel schreef:

    Jammer dat de importkosten het jullie wat moeilijker maken, maar jullie zijn geweldig en ik zal dan ook altijd blijven bestellen bij jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify