Is The Last Dab ook echt de heetste saus ter wereld?

Is The Last Dab ook echt de heetste saus ter wereld?
3 april 2018 Heatsupply
In Weetjes

Wie de populaire Youtube-serie Hot Ones kijkt weet wat ‘The Last Dab‘ is. Het is de 10e en daarmee de laatste in de line-up van hot sauces die Sean Evans zijn gasten laat eten. Hierdoor vermoeden vele kijkers dat het tevens de heetste saus is die momenteel verkrijgbaar is, maar is dat wel echt zo?

The Last Dab bevat Pepper X

The Last Dab is gemaakt met de Pepper X, sinds 2017 officieus de heetste peper ter wereld. Deze groen/gele peper wordt in Amerika gekweekt en volgens verschillende universitaire tests scoort deze jongen maar liefst 3,18 miljoen SHU. Dat is dubbel zo heet als een Carolina reaper en dus wederom een reden om te denken dat deze saus echt onhoudbaar pittig is.

Toch lezen we op vele fora dat hij qua pittigheid een tikkeltje tegenvalt. Op Reddit zijn diverse topics over The Last Dab aangemaakt door mensen die de saus hebben geprobeerd en zich misleid voelen door de plek in de Hot Ones line-up. Nagenoeg iederen stelt dat Blair’s Mega Death Sauce, Mad Dog 357 en vooral de Da Bomb Beyond Insanity veel ondragelijker zijn. Toch mag dit voor de oplettende kijker niet als een hele grote verrassing komen. Elke Hot Ones-gast gaat namelijk veruit het meest stuk bij Da Bomb en niet bij The Last Dab.

Hot sauce expert

De combinatie van plek 10 in Hot Ones en Pepper X betekent dus niet dat The Last Dab werkelijk de pittigste saus ter wereld is. Niet alleen de mensen op Reddit of de gasten in Hot Ones bevestigen dit, ook super expert Bill Moore (met meer dan 1650 hot sauce reviews op Youtube) geeft The Last Dab ‘slechts’ een 8/10.

Hetgeen dat men zich moet realiseren, en wat Bill Moore ook bevestigt, is dat The Last Dab een all natural hot sauce is. Dit betekent zonder toevoeging van chili-extracten. Deze extracten kunnen scores halen van 5 tot 10 miljoen Scoville en worden door behoorlijk wat producenten toegevoegd om hun saus zo heet mogelijk te maken. Doordat aan The Last Dab geen chili-extract worden toegevoegd zijn er genoeg sauzen te vinden die veel gemener zijn. Denk hierbij aan sauzen als de hiervoor genoemde Mad Dog 357 of Da Bomb Beyond Insanity. De smaak van The Last Dab is daarentegen vermoedelijk wel beter.

Comments (2)

  1. Wouter 4 maanden ago

    is het niet een idee om ook hier een segment te maken van sausen zonder extract? Die vind ik persoonlijk ook veel interessanter dan met extract. Het gaat mij om smaak, niet om scoville.

    • Stan - Heatsupply 4 maanden ago

      Hi Wouter! Bijna alle sauzen die we verkopen zijn zonder extract dus dat vinden we een beetje overbodig. Bij de sauzen waar wel extract in zit wordt dit ook aangegeven.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*