Hoe lang is hete saus ongeveer houdbaar?

Hoe lang is hete saus ongeveer houdbaar?
31 juli 2017 Heatsupply
In Tips

Twijfel je bij de aanschaf van hete saus wel eens over de houdbaarheid? Wanneer je niet zeker weet of je het flesje elke week gaat gebruiken is dat logisch, maar toch hoef je je daar niet bepaald druk om te maken. Hete sauzen zijn van zichzelf lang houdbaar en hieronder leggen we je uit hoe dat zit.

Geen houdbaarheidsdatum?

In bijna alle hete sauzen zijn azijn en hete pepers (verrassing!) de hoofdbestandsdelen. Vanwege de hoge zuurgraad van azijn en de capsaïcine in pepers worden beide voedingsmiddelen vaak gebruikt als natuurlijk conserveermiddel. Je begrijpt dat hete saus hierdoor automatisch lang houdbaar is. De varianten met de heetste pepers hebben in de praktijk geen verloopdatum. Toch plakken producenten er vaak een ‘best before’ sticker op welke vooral moet garanderen dat de smaak tot die datum nog hetzelfde is als vlak na de productie. Eigenlijk een beetje zoals ze dat bij bier ook doen.

Toegevoegde smaken

Wanneer je hete saus toevoegingen heeft in de vorm van fruit (mango, papaya, etc.) of groente dan is hij over het algemeen minder lang houdbaar. Houd in dit geval altijd de houdbaarheidsdatum op de fles aan. Overigens betekent ‘minder lang’ nog steeds minimaal een jaartje of twee. Eenmaal geopend bewaar je het flesje natuurlijk wel in de koelkast en dan blijft hij met gemak maanden lang goed.

Tips

Het grootste ‘gevaar’ schuilt zich in de mond van de fles. Daar kunnen resten saus blijven zitten die mogelijk in contact zijn gekomen met je eten en krijgen bacteriën de kans zich te gaan ophopen. De beste tip is om de mond van de fles schoon te houden. Zo kan je echt heel lang genieten van je saus.

Op zoek naar een lekkere hete saus? Hier vind je er een heleboel.

Comments (0)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*