Heatsupply’s hot sauce gift guide

hot sauce gift guide by heatsupply

Ben je nieuw in de wereld van hot sauce en/of wil je iemand hot sauce cadeau doen? Het kan moeilijk zijn om de juiste hot sauce te kiezen, want hoe heet zijn ze? Hoeveel hitte kan ik of iemand anders hebben? Welke smaken zijn er? Waar combineer je het mee? Een paar vragen die ‘hot sauce beginners’ hebben en aan de hand van zulke vragen gaan we je helpen de wereld van hot sauce beter te leren kennen.

Welk hitte level moet ik kiezen?

Dit is afhankelijk van hoe ervaren je bent met pittig eten. Als je er heel erg van houd en al pepers of sambal gebruikt om je eten pittig te maken, dan kun je de categorie ‘Mild’ zeker overslaan. ‘Medium heet’ zou ook geen probleem moeten zijn, maar toch adviseren we hier te starten (of in de categorie ‘Heet’). Vanuit hier kun je proberen heter en heter te gaan. Als je niet ervaren bent met pittig eten dan adviseren we met ‘Mild’ of ‘Medium heet’ te starten. In deze categorieën vind je (heel) weinig hitte, maar maximale smaak. Vanuit daar kun je wennen aan de hitte van hot sauce.

Hoe werken de hitte categorieën?

De pittigheid kan voor iedereen anders zijn (iedereen ervaart de hitte anders), maar we proberen de hitte van hot sauces duidelijk te maken aan de hand van deze categorieën en onze eigen ervaringen. Daarom hebben we zelf 5 categorieën gecreëerd: mild, medium heet, heet, heel heet en extreem heet. Mild is voor beginners en heeft amper hitte en vervolgens gaan we via ‘Medium heet’ (denk aan Sriracha, Tabasco) naar ‘Extreem heet’. Je kunt het zien als 1 vlam (mild) tot 5 vlammen (extreem heet).

Met wat voor types eten combineer ik hot sauce?

We kunnen gerust stellen dat hot sauce de meest veelzijdige saus is van allemaal. Van pasta’s tot burgers, van soepen tot curry’s, wij eten alles met hot sauce. En wanneer je de juiste hot sauce met het juiste gerecht combineert, zal de smaak van je gerecht naar een ongekend niveau stijgen. Je kunt het gebruiken tijdens het koken of gewoon als tafelsaus. Vooral bij de extreem hete sauzen adviseren we om de saus tijdens het koken te gebruiken, aangezien ze te heftig kunnen zijn als tafelsaus.

Welke smaak/smaken moet ik kiezen?

Je kunt de hot sauces op onze webshop filteren op hun smaakprofiel. We hebben hierin 5 categorieën: zoet, hartig, fris/zuur, rokerig en umami. Zo proberen we je te helpen om de perfecte saus voor jouw smaakvoorkeur te vinden. Je kunt de categorieën ook combineren. Ook vind je op zo’n beetje alle productpagina’s een aanbeveling over bij wat voor gerechten de desbetreffende hot sauce het beste past.

Nu ken je de hot sauce basics en ben je klaar om de wondere wereld van hot sauce te betreden. Check alle hot sauces en vind je perfecte match of perfecte cadeau. Op de website kun je ook de top 10 hot sauces van de voorgaande maand vinden, heerlijke hot sauce recepten opzoeken en meer info vergaren. Hieronder hebben we een selectie van onze favoriete hot sauce gifts op een rij gezet (klik op de afbeelding om naar het product te gaan).

Raijmakers Heetmakers 4 pack

Het laatste pack dat we even in de spotlights willen zetten is die van Raijmakers Heetmakers. Het zijn Nederlandse sauzen met heerlijke smaakjes, maar wat dit pack vooral zo geschikt maakt als cadeau zijn de verpakkingen. Daar wordt iedereen blij van!

Hot Ones packs

Natuurlijk hebben we ook een heleboel (ex) Hot Ones sauzen waarmee je de grootste Hot Ones fans sowieso heel erg blij gaat maken. Speciaal voor die fans hebben we een aantal Hot Ones packs gemaakt, variërend van 4, 6 en 10 sauzen. Zoals in de show zijn de packs opbouwend qua hitte. Het begint allemaal met behoorlijk milde sauzen, maar gaat steeds heter met als klappertje natuurlijk Da Bomb en de sauzen die daar (eventueel) nog na komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

payment payment payment
Algemene voorwaarden Privacy verklaring Created by wedentify